Hoe houd je je kussen koel?

Hoe houd je je kussen koel?

Het enige wat je nodig hebt is een koelelement en een theedoek. Laat het koelelement goed bevriezen door ‘m een langere tijd in de vriezer te leggen. Pak vervolgens de theedoek erbij en wikkel die om het koelelement. Dit doe je, omdat een koelelement vochtig wordt naar mate hij opwarmt.

Wat is het koelste hoofdkussen?

Het vulmateriaal van een kussen bepaald grotendeels de mate van vochtopname en warmteregulatie. Synthetische materialen voelen over het algemeen warmer aan dan natuurlijke materialen, zoals dons, kapok of boekweit. Waarbij kapok het koelste vulmateriaal is. Hoewel dons en veren je lichaamstemperatuur goed regulieren.

Hoe krijg je een koude kussen?

Outlast is een vezel die warmte kan opslaan en doorgeven. De vezel werkt altijd naar een gelijkblijvende temperatuur. Door dit te gebruiken in het kussen, blijft je kussen en daardoor ook je hoofd altijd op een constante lage temperatuur. Deze kussens zijn uit voorraad leverbaar.

Wat is kapok vulling?

De naam zegt het al: een kapok kussen is gevuld met kapok. Dit is een 100% natuurlijk en stevig vulmateriaal. De pluizen – afkomstig van de tropische kapokboom – worden veel gebruikt voor kussens. Kapok is steviger dan dons of synthetische vulling.

Hoe krijg je gele vlekken uit kussen?

Om de gele vlekken te verwijderen uit je kussen kun je het volgende doen. Meng drie kopjes warm water met één kopje vloeibaar vaatwasmiddel, driekwart kopje schoonmaak soda, een half kopje witte azijn en een normale dosis van je standaard wasmiddel. Was daarna je kussen in de wasmachine met het zelfgemaakte mengsel.

Wat voor soort hoofdkussen?

De keuze voor een hard of een zacht kussen is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wel zien we dat de buik- en de rugslaper over het algemeen wat zachtere kussens verkiezen, terwijl de zijslaper juist de voorkeur geeft aan een harder kussen.