Hoe houd je een marter uit je auto?

Hoe houd je een marter uit je auto?

5 tips om je auto te beschermen tegen steenmarters

  1. Parkeer in een garage. Parkeer je auto indien mogelijk in een goed afgesloten garage.
  2. Maak het motorcompartiment schoon.
  3. Scherm de motorruimte mechanisch af.
  4. Scherm de motorruimte elektrisch af.
  5. Installeer een marterverschrikker met ultrasoon geluid.

Welke dieren kruipen onder motorkap?

De steenmarter, bunzing, wezel en hermelijn, de meest voorkomende soorten uit de marterfamilie, zijn allemaal slimme roofdieren, maar die eerste steekt er toch met kop en schouders bovenuit.

Hoe werkt Marterverjager?

De marterverjager zendt geluid uit met een frequentie van 22,5 kHz. Zoals reeds vermeld kan de mens (normalerwijze) dit geluid niet waarnemen. Het apparaat zendt haar ultrasone geluid in een wijde hoek van 140 graden uit. Voor een steenmarter is dit echt doordringend.

Welke auto’s gevoelig voor steenmarter?

De oorzaak hiervan kan gevonden worden in het feit dat het bij automerken als Volkswagen, Opel, Renault en eigenlijk alle Aziatische merken makkelijker is voor de steenmarter om onder de motorkap te klimmen. Dure merken hebben de motoren en de motorkap vaak beter afgeschermd.

Welke auto pakt een steenmarter?

Wat te doen tegen marter onder motorkap?

Door een pluk hondenhaar in een panty onder je auto te leggen verjaag je de marters. Ook is bewezen dat marters een enorme hekel hebben aan kippengaas. Dat voelt niet fijn om op te lopen en dus is een los stuk kippengaas onder de motorruimte een probaat afschrikmiddel.

Hoe sluit ik Marterverjager aan?

Hoe installeer je de marterverjager Sluit de startkabel aan met de marterverjager. Verbind vervolgens de kabels met de accu van je auto. Rode kabel naar + en zwarte kabel naar de – van de accu. Zet de marterverjager aan met de aan/uit knop.

Waar leven steenmarters overdag?

De steenmarter wordt vooral tijdens de schemer, avond en nacht actief. Overdag gebruiken ze meestal oude konijnenholen als dagrustplaats. In de winter slapen ze veel en worden ze af en toe wakker om voedsel te zoeken.

Welke wc blokjes tegen marters?

Wc-blokjes tegen steenmarters Afgezien van frisheid in je wc schijnen wc-blokjes ook heel goed te helpen tegen vervelende steenmarters die aan je auto gaan zitten knagen! Het beste schijnt het wc-blokje van Glorix te werken.