Hoe heten de eilanden boven Schotland?

Hoe heten de eilanden boven Schotland?

De meeste noordelijke en westelijke eilanden behoren tot een van de volgende drie eilandengroepen: de Shetlandeilanden, de Orkneyeilanden en de Hebriden. De Hebriden kunnen worden onderverdeeld in de Binnen-Hebriden en de Buiten-Hebriden. De Shetland- en Orkneyeilanden vormen samen met Fair Isle de Northern Isles.

Waar liggen de Orkney-eilanden?

De Orkney-eilanden, ookwel de Orkney Island of Orkaden genoemd, is een groep van tweehonderd eilanden in het uiterste noorden van Schotland. De Orkney-Eilanden liggen slechts 16 kilometer uit de kust, maar hebben een unieke cultuur en bijzondere historische bezienswaardigheden.

Hoeveel eilanden heeft Schotland?

Schotland heeft meer dan 790 eilanden, die in vier hoofdgroepen worden onderverdeeld: Shetlandeilanden, Orkney-eilanden, de Binnen-Hebriden en de Buiten-Hebriden.

Welke eilandengroep ligt pal ten noorden van Schotland?

De Schotse eilanden vormen 4 eilandengroepen: de Binnen-Hebriden, de Buiten-Hebriden, de Orkney-eilanden en de Shetlandeilanden. De Hebriden liggen ten westen van het Schotse vasteland, vaak slechts een paar kilometer in zee. De Orkney-archipel bevindt zich net ten noorden van Schotland.

Waar ligt het eiland EIGG?

Eigg (Schots-Gaelisch: Eige) is een klein eiland van de Binnen-Hebriden en valt bestuurlijk onder Highland (Schotland). Eigg ligt ten zuiden van Isle of Skye en ten noorden van het schiereiland Ardnamurchan. Dit Schotse eiland is circa 9 kilometer lang en 5 kilometer breed.

Waar zijn de Shetland eilanden?

De Shetland eilanden (Engels: Shetland Islands) is een groep eilanden (archipel) in de Atlantische Oceaan (Europa). De Shetland eilanden maken deel uit van Schotland (Verenigd Koninkrijk). De Shetland eilanden bestaat uit ongeveer 100 eilanden, waarvan 15 bewoond.

Hoe groot is het eiland Skye?

1.656 km²Skye / Oppervlakte

Met een oppervlakte van 1656 km² is Skye het op een na grootste Schotse eiland; alleen het eiland Leòdhas agus Na Hearadh (Lewis en Harris), dat deel uitmaakt van de Buiten-Hebriden, is groter. Het eiland is qua grootte vergelijkbaar met de gehele Nederlandse provincie Zeeland.

Hoe reizen naar Faeröer?

Er zijn 2 manieren om op de Faeröer eilanden te geraken:

  1. Fly & drive: Vanuit Brussel vlieg je via Kopenhagen naar Vágar op de Faeröer eilanden. Vanuit Parijs kan je rechtstreeks naar Vágar vliegen.
  2. Eigen wagen: Je rijdt naar Hirtshals in Denemarken en neemt de ferry naar hoofdstad Tórshavn.