Hoe herken je hartproblemen bij baby?

Hoe herken je hartproblemen bij baby?

Baby’s met hartafwijkingen kunnen verschillende klachten hebben die wijzen op een hartafwijking. Zo kan een kind een blauwe kleur krijgen, met name bij de slijmvliezen, rond de mond, de lippen, de wangen en de tong. Dit komt doordat het bloed van een kind met een hartafwijking soms te weinig zuurstof bevat.

Hoeveel kinderen worden er geboren met een hartafwijking?

Ongeveer 1 op de 100 baby’s wordt geboren met een hartafwijking. De ernst verschilt: het kindje kan een kleine of grote afwijking hebben. Vaak wordt dit al ontdekt tijdens de 20-wekenecho.

Hoe herken je een hartafwijking?

pijn in de bovenbuik, kaak, nek, rug of pijn tussen de schouderbladen. kortademigheid. misselijkheid en duizeligheid. onrustig gevoel, angst en snelle ademhaling.

Wat zijn de symptomen van een hartafwijking?

Wat zijn de symptomen?

  • vermoeidheid.
  • kortademigheid.
  • hartkloppingen.
  • flauwvallen.
  • ritmestoornissen.
  • andere …

Welk percentage van de levend geboren zuigelingen heeft een aangeboren hartafwijking?

Een aangeboren hartafwijking bij de moeder of vader verhoogt de kans op een aangeboren hartafwijking bij het kind tot soms wel 17% (afhankelijk van het type hartafwijking), terwijl deze kans in de algemene populatie ca. 0,7-0,8% is (Mulder 2013).

Hoeveel mensen hebben een hartafwijking?

Er zijn meer dan 40.000 volwassenen in Nederland, die geboren zijn met een aangeboren hartafwijking. Dit aantal groeit jaarlijks met zo’n 5 %. Van deze groep heeft driekwart op kinderleeftijd een ingreep aan het hart ondergaan.

Wat is een aangeboren hartafwijking?

Aangeboren hartafwijkingen. Aangeboren hartafwijkingen ontstaan tijdens de groei en ontwikkeling van het hartje van het ongeboren kind. De meeste van deze afwijkingen worden onmiddellijk na de geboorte vastgesteld, maar soms komen aangeboren hartafwijkingen pas op volwassen leeftijd aan het licht.