Hoe groot is een tandpasta tube?

Hoe groot is een tandpasta tube?

Deze nieuwe tubes zijn sta-tubes: ze zijn zo gemaakt dat zij op de dop kunnen staan. In 1990: Een tandpasta tube van 50 ml met plastic dopjes. In 1992: Een tandpasta tube van 75 ml met plastic dopjes. In 1994: Een tandpasta sta tube van 75 ml.

Wat kost 1 tube tandpasta?

Een tube tandpasta heb je al voor minder dan €1, maar kan ook meer dan €5 kosten.

Hoe worden tubes gevuld?

Metalen tubes worden na het vullen platgedrukt en dit platte einde wordt dan twee tot drie keer opgerold. Het samenknijpen van het uiteinde moet met veel kracht gebeuren, omdat de tube anders kan gaan lekken. Bij kunststof tubes worden het uiteinde platgedrukt en versmolten door verhitting.

Waar zijn tandpastatubes van gemaakt?

Tandpastatubes zijn gemaakt van aardolie. Tandpasta zit in een plastic tube, plastic wordt gemaakt van aardolie. Een grondstof die in rap tempo opraakt en die tot heel veel CO2-uitstoot leidt als je er plastic van maakt. En al die CO2 uitstoot draagt dan helaas weer bij aan de desastreuze klimaatverandering.

Wat is de duurste tandpasta?

De duurste tandpasta ter wereld heet Theodent 300 en kost € 72,68. In de tandpasta zit geen fluoride, zoals in de meeste tandpasta’s gebruikt wordt. Er zit een extract in van cacao-bonen dat Rennou heet en dat zou uitzonderlijk goed zijn voor je gebit.

Hoe komen de strepen in de tandpasta?

Het geheim zit hem in de dop. Daar zit een groot gat in het midden en om de rand een aantal kleinere gaatjes. Als je knijpt komt de witte tandpasta door het grote gat en de gekleurde tandpasta uit de kleine gaatjes. De kleuren gaan niet door elkaar als je de tube schudt.

Waarom tubes?

Doordat er veel minder kans is op een lekke band, kan er met een veel lagere druk gereden worden. Doordat je met een lagere druk in de banden kan rijden in de tubes heb je meer grip. Verder hebben tubes als voordeel dat de band in de bochten breder wordt, waardoor je harder door de bocht kan rijden.

Hoeveel tandpasta per poetsbeurt?

Uit onderzoek blijkt dat de hoeveelheid fluoride tussen je kiezen na het poetsen het grootst is als je 2 cm tandpasta gebruikt. Het advies is dan ook dat oudere kinderen en volwassenen 2 cm tandpasta per poetsbeurt gebruiken. Op deze manier is de fluoride concentratie het grootst na het poetsen van je gebit.

Hoeveel poetsbeurten uit een tube?

Wie braaf twee keer per dag zijn of haar tanden poetst kan dus vier maanden vooruit met het tablettenabonnement. Daarmee worden evenzoveel tubes uitgespaard telt de start-up, die er vanuit gaat dat we maandelijks per persoon één tube gebruiken. Nieuw is het niet, om middels een pil de tanden te poetsen.

Hoe worden tubes gemaakt?