Hoe gebruik je een lift?

Hoe gebruik je een lift?

Het vervoer geschiedt door middel van een liftkooi, ook liftcabine genoemd. De kooi bevindt zich meestal in een schacht en verplaatst zich langs vaste geleiders omhoog of omlaag. Voor het betreden en verlaten en het laden en lossen wordt de lift op vaste plaatsen tot stilstand gebracht.

Wat dient een hydraulische lift voor?

Als een lift een hoge belasting moet verplaatsen, zoals goederen, wordt vaak een hydraulische lift toegepast. De hydraulische lift heeft over het algemeen, naast het grote hefvermogen, een kleine hefhoogte en een lage snelheid.

Wat is een Tractielift?

Tractielift. Een tractielift is een elektrische lift die wordt aangedreven door een elektromotor. Een tractielift kan uitgerust zijn met een machinekamer bovenop de liftschacht, maar tegenwoordig is dit vaak niet meer nodig. De elektromotor en de rest van de liftinstallatie bevinden zich dan in de liftschacht.

Hoe werkt een hydraulische lift?

Een hydraulische lift werkt met 1 of meer plunjers die de liftkooi duwen of trekken met behulp van olie. Door de olie erin of eruit te laten lopen gaat de lift omhoog en omlaag. Dit proces heet hydrauliek. Je kunt het wel vergelijken met een omgekeerde fietspomp.

Hoe werkt een vacuum lift?

Techniek. Een vacuümlift is een ingenieus samenspel van kleppen, cilinders, onderdruk en zwaartekracht. De liftkooi functioneert als een zuiger in een cilinder. De vacuümpomp zuigt de lucht boven de kooi uit de schacht waardoor er onderdruk ontstaat.

Hoeveel kost het plaatsen van een lift?

Reken op een investering van € 10.000,-. Meerdere stopplaatsen? Dan komt dit bedrag er per verdieping bij. Zo betaalt u bij een gebouw met 4 verdiepingen en 5 stopplaatsen €60.000,-.

Wat is een liftput?

Een besloten ruimte voor het doelmatig functioneren van een lift.

Wat is een Spindellift?

Wat is een spindellift? Een spindellift is voorzien van een eenvoudige, maar uiterst betrouwbare techniek. Door middel van de elektromotor en de moer, welke rondom de spindel wordt gedraaid word de lift in beweging gezet. Het platform beweegt zich hierdoor langs de geleiders omhoog of omlaag.