Hoe dakdrager bevestigen?
Hoe plaats je dakdragers?
- Bepaal de juiste afmetingen en het type dakdragers.
- Zet de dragervoeten in elkaar en verbind deze met de dragerstangen.
- Plaats de dragerstangen en dragervoeten op de dakrails of in de deuropening en meet hoe ver de dragers uit elkaar moeten staan.
- Draai de dragervoet volgens de instructies vast.
Wat kun je met dakdragers?
Zodra de dakdrager op uw auto is gemonteerd, kunt u die, afhankelijk van uw behoeften, gebruiken voor vele soorten lading: dakkoffers, fietsendragers, kajakdragers, windsurfboarden en SUP-boards en wintersportdragers.
Hoe skis vervoeren?
De meest gekozen optie om ski’s en snowboards te vervoeren is in een dakkoffer. Er zijn enorm veel verschillende modellen en grootte beschikbaar en zo is er voor ieder wat wils. Of u nu 2 paar ski’s, 7 paar ski’s of 3 snowboards wilt meenemen er is altijd een passende skibox.
Welke afstand tussen dakdragers?
De afstand tussen de dakdragers moet bij voorkeur minimaal 70 cm en maximaal 95 cm bedragen. De buizen van de dakdragers moeten een breedte hebben van ten hoogte 56 mm en een hoogte van 30 mm of minder. De afstand tussen de alles dragers moet minimaal 70 cm bedragen.
Hoe zet je een dakkoffer vast?
Zorg dat de koffer altijd recht op het dak is bevestigd, de koffer zal zo een minimale invloed hebben op het rijgedrag van uw auto. Monteer de dakkoffer parallel aan het wegoppervlakte. Zo voorkomt u opwaartse druk. Houd bij het monteren rekening met de achterklep van uw auto.
Waar moet je op letten bij dakdragers?
Wanneer u weet welk daktype u heeft, dan is het belangrijk om te weten welke dakdragers bij uw dakkoffer passen. Hierbij gaat het vooral om de breedte van de stang van de dakdrager. Deze mag niet breder zijn dan het bevestigingssysteem van de dakkoffer.
Waarom gaatjes in dakrails?
De gaatjes kan je gebruiken om de dakdragers uit te lijnen.
Hoeveel extra brandstof gebruikt een auto met dakdragers?
Er wordt gereden met een snelheid van rond de 90 kilometer per uur. Zelfs met een lege dakdrager neemt het verbruik dan met zo’n 10 tot 12,7 procent toe. Wie de stellage op het dak het hele jaar laat zitten en van zomer- naar wintervakantie leeft, verstookt dan ook zomaar voor zo’n 200 euro aan brandstof extra.