Welke onderzoeken bij hoofdpijn?

Welke onderzoeken bij hoofdpijn?

De neuroloog doet neurologisch onderzoek en bepaalt welk hoofdpijntype u heeft. Ook bepaalt zij of aanvullend onderzoek nodig is. Samen met de hoofdpijnverpleegkundige en de fysiotherapeut wordt een behandeladvies opgesteld.

Welk ziekenhuis is gespecialiseerd in hoofdpijn?

VieCuri Medisch Centrum heeft een Hoofdpijncentrum. Dit is een gespecialiseerd centrum binnen de polikliniek Neurologie. In ons Hoofdpijncentrum werkt de neuroloog met speciaal aandachtsgebied hoofdpijn samen met de hoofdpijnverpleegkundige om te onderzoeken welk type hoofdpijn u heeft.

Wat zijn de oorzaken van een hoofdpijn?

De hoofdpijn kan de uiting van een aandoening op zich zijn zoals spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn. De onderliggende oorzaken en mechanismen zijn vaak nog onduidelijk. Spanningshoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben, en het verschilt van persoon tot persoon.

Kan hoofdpijn veroorzaakt worden door andere factoren?

Hoofdpijn kan ook veroorzaakt worden door andere factoren: te vaak middelen tegen hoofdpijn innemen kan de hoofdpijn verergeren; als nevenwerking van bepaalde geneesmiddelen (bv. betablokkers, calciumantagonisten, nitraten, sommige antidepressiva, hormonale middelen);

Hoe kan een hoofdpijn optreden?

Zo kan hoofdpijn optreden bij: 1 verhoogde bloeddruk ; 2 glaucoom ; 3 nierziekten (verstoorde zoutbalans); 4 een hersenschudding ; 5 een beroerte ; 6 een hersenvliesontsteking ; 7 zwangerschapsvergiftiging (laatste trimester van de zwangerschap); 8 een gezwel in de hersenen.

Wanneer is bloedonderzoek aangevraagd?

Bloedonderzoek wordt in de volgende gevallen aangevraagd: wanneer de huisarts of specialist vermoedt dat er sprake is van een aandoening of ziekte; om het verloop van de ziekte en het effect van de behandeling te bepalen; preventief bloedonderzoek ter bepaling van je gezondheidsstatus.