Welke maand naar IJsland?

Welke maand naar IJsland?

De maanden Juli en augustus zijn het hoogseizoen van IJsland. Voor velen dé beste reistijd om naar IJsland te gaan. In deze zomermaanden komen daarom de meeste reizigers naar IJsland toe, want de temperatuur is het aangenaamst (gemiddeld 13 tot 15 graden Celsius) en het regent niet veel (max. 63 mm).

Hoeveel eten mag ik meenemen naar IJsland?

IJsland kent strenge regels wat betreft het meebrengen van etenswaren en alcoholische dranken. Het maximumgewicht dat aan eten ingevoerd mag worden is drie kilo per persoon met een waarde van maximaal ISK 25.000 (188 euro).

Kan ik in IJsland met euro’s betalen?

Geldzaken. De munteenheid is de IJslandse kroon (ISK). Voor een exacte koers verwijzen wij naar de website www.sedlabanki.is. Het is altijd voordeliger ter plekke geld op te nemen of euro’s bij de bank om te wisselen.

Wat voor geld hebben ze in IJsland?

IJslandse kroonIJsland / Valuta

In IJsland betaal je met de IJslandse ‘króna’. € 1,- is ongeveer 158 IJslandse kronen (mei 2020).

Welke maanden noorderlicht IJsland?

IJsland is een van de meest magische bestemmingen om het licht op te sporen. In Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, kunt u het poollicht 280 dagen per jaar zien. Het officiële seizoen om het poollicht te spotten loopt hier van oktober tot maart.

Wat kost uit eten gaan in IJsland?

Een typisch lunchgerecht in IJsland kost meestal zo’n 2000/3000kr. Een hoofdgerecht in een goed restaurant heb je vanaf 3000kr. Een 3-gangenmenu heb je meestal vanaf 6000kr, afhankelijk van waar je uit eten gaat. Prijzen van desserts en koffie zijn meestal erg netjes.

Hoe duur zijn boodschappen in IJsland?

De gemiddelde prijzen in IJsland zijn hoger dan in Nederland. Als je je boodschappen doet in IJsland moet je er 1.27 keer meer voor betalen dan in Nederland.

Wat is goedkoop in IJsland?

Eten en levensmiddelen. Eten is niet goedkoop in IJsland, maar zeker niet extreem duur vergeleken Nederland. Prijzen in supermarkten in grote steden als Reykjavik en Akureyri liggen wat lager dan de prijzen in de kleine winkeltjes in de dorpjes en bij benzinepompen.

Hoe groot is de kans op noorderlicht in IJsland?

De grootste kans op het zien van het Noorderlicht zijn de maanden oktober t/m maart, maar ook in september en april wordt het Noorderlicht soms waargenomen. In de zomermaanden is de kans op het zien van het Noorderlicht in IJsland zeer klein, omdat het dan ’s nachts minder donker is.