Welke kleur Shad zeebaars?

Welke kleur Shad zeebaars?

Shads en twisters zijn er in diverse kleuren, soms vang je zeebaars op een lichte kleur en een andere keer weer op een donkere. Er bestaan wel bepaalde theorieën hierover. Met donker water vallen lichte kleuren op en met helder water vallen donkere kleuren meer op.

Hoe Loodkop op Shad?

Zo gaat je shad al kapot voor je hem hebt kunnen gebruiken. Stap 1: Houd de loodkop naast de shad om te bepalen waar de haak het aas moet verlaten. Stap 2: Prik met de punt van je haak precies op de plek waar deze de shad verlaat.

Hoe vissen met Shads op zeebaars?

Zelf vis ik veel in de Europoort en veruit de meest effectieve vistechniek is daar het werpen met shads. Werp je shad up tide, oftewel schuin (op 2 à 3 uur) tegen de stroming in. Vervolgens laat je het kunstaas aan een zo strak mogelijke lijn naar de bodem zakken. Dat moment kun je op je top voelen en zien aan je lijn.

Wat is het beste kunstaas voor zeebaars?

Je kunt voor zeebaars diverse soorten kunstaas gebruiken maar de meest populaire zijn de zeebaars pluggen en zeebaars shads. De zeebaars is erg goed te vangen met pluggen maar blijft toch een baars en die zijn verzot op shads.

Wat is het beste aas voor snoekbaars?

Spiering is van oudsher hét aas voor snoekbaars. Maar ook voorn, bliekjes en alvertjes werken perfect als dood aas. Als je visjes hebt tussen de 5 en 10 centimeter kun je deze in het geheel aanbieden. Maar het kan voorkomen, als je bijvoorbeeld zelf je aasvis vangt, dat je alleen grotere aasvis hebt.

Hoe moet je op snoekbaars vissen langs de kant?

Snoekbaars vissen vanaf de kant doe je vooral met kunstaas shads. Je werpt de shad in, draait de lijn strak en draait hem met een aantal slagen van je vismolen naar je toe. Dan wacht je even om vervolgens weer met een aantal slagen van je vismolen de shad naar je toe te halen. Je kan hierbij ook je hengel wat bewegen.