Welke dag Louvre bezoeken?

Welke dag Louvre bezoeken?

Locatie: Het Louvre Museum is gevestigd in de Rue de Rivoli, 75001 Parijs, Frankrijk. Route-aanwijzingen. Opening: Het Louvre Museum opende zijn deuren voor het publiek op 10 augustus 1793. Openingstijden Het Louvre museum is te bezoeken van woensdag tot maandag van 9.00 tot 18.00 uur.

Hoeveel tijd heb je nodig in het Louvre?

In het Louvre zijn 35.000 kunstwerken te zien, waarvan 7000 schilderijen. Neem je voor ieder werk 10 seconden tijd, dan heb je vier dagen en nachten nodig om alles te zien.

Hoeveel kost ingang Louvre?

Een standaard e-ticket voor het Louvre kost maar rond de € 17 – een koopje voor de enorme hoeveelheid waanzinnige kunst die je te zien krijgt. Er is zoveel te zien dat je je misschien beter kunt aansluiten bij een groepsrondleiding om alle hoogtepunten te zien. Dit kost tussen € 50 en € 70.

Wat moet je gezien hebben in het Louvre?

Wat te zien in het Louvre: de hoogtepunten

  • De Mona Lisa – Leonardo da Vinci.
  • Venus de Milo – Alexandros van Antiochië
  • Liberty Leading the People – Eugène Delacroix.
  • Het vlot van de Medusa – Théodore Géricault.
  • Gevleugelde overwinning van Samothrake.
  • Psyche nieuw leven ingeblazen door Cupid’s Kiss – Antonio Canova.

Hoe lang duurt een tour in het Louvre?

Waar eindigt de tour? De tour eindigt in het Louvre Museum. Hoe lang duurt de tour? De rondleiding door het Louvre Museum duurt 2½ uur plus de tijd die u doorbrengt om het museum zelf te verkennen.

Kan ik gratis naar het Louvre?

Gratis entree: elke eerste zondag van de maand, alleen tussen oktober en maart. Dit geldt alleen voor de vaste collectie van het Louvre.

Wat ligt er allemaal in het Louvre?

Het Louvre is hét culturele symbool van Parijs en bezit een aantal wereldberoemde toppers zoals de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci (‘La Joconde’ in het Frans), de Venus van Milo en ‘De vrijheid leidt het volk’, een schilderij van Eugène Delacroix. De kunstwerken beslaan een periode van bijna 5000 jaar.