Inhoudsopgave
Welke anticonceptie past bij u?
Er zijn verschillende soorten anticonceptie waar u uit kunt kiezen. Zo bestaat er de pil, het spiraaltje, het condoom voor man óf vrouw, het staafje, de prikpil, de pleister, de ring en sterilisatie. Welke anticonceptie bij u past, is afhankelijk van uw voorkeuren en waar u uzelf prettig bij voelt.
Wanneer kan ik stoppen met anticonceptie?
Wanneer kan ik stoppen met mijn anticonceptie? Als je in je stopweek al duidelijke overgangsverschijnselen hebt, zoals opvliegers, hartkloppingen of nachtelijke transpiratieaanvallen, kun je in overleg met je arts overwegen om te stoppen met je anticonceptie.
Wat zijn de verschillende soorten anticonceptie?
De verschillende anticonceptie soorten. Er zijn verschillende anticonceptiesoorten, in te delen in 8 categorieën: de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie. Hieronder leggen we kort uit wat elke methode inhoudt.
Wat zijn de anticonceptiemethoden zonder hormonen?
De enige anticonceptiemethoden zonder hormonen zijn barrièremethodes, het koperspiraaltje of sterilisatie. Wil je in plaats van synthetische hormonen liever natuurlijke hormonen gebruiken? Bekijk dan eens de anticonceptiepillen Qlaira of Zoely. In deze pillen zitten deels lichaamseigen hormonen.
Wat is een anticonceptiepleister?
Wat is een anticonceptiepleister? De anticonceptiepleister is een speciale pleister die je op je huid plakt om te voorkomen dat je zwanger wordt. De pleister is dun, flexibel en huidkleurig, en ongeveer 4,5 bij 4,5 centimeter groot.
Wat zijn de verschillende anticonceptiesoorten?
De verschillende anticonceptie soorten Er zijn verschillende anticonceptiesoorten, in te delen in 8 categorieën: de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie. Hieronder leggen we kort uit wat elke methode inhoudt. Wil je graag meer informatie over een bepaalde anticonceptiemethode?
Hoe wordt anticonceptie vergoed?
Anticonceptie voor vrouwen wordt deels vergoed vanuit de basisverzekering. Voor vrouwen tot 18 jaar wordt anticonceptie vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt geen eigen risico. Voor vrouwen van 18, 19 of 20 wordt anticonceptie vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt hierbij wel een eigen risico.
Welke anticonceptiemiddelen zijn er tegen de zwangerschap?
Anticonceptie beschermt je tegen zwangerschap. Daarom worden ze ook wel voorbehoedsmiddelen genoemd. De meeste anticonceptiemiddelen zijn vrouw georiënteerd. Maar welke anticonceptie past dan het beste bij jou? Anticonceptie is er in alle soorten en maten. Zo zijn er anticonceptiemethoden met of zonder hormonen.