Wat zijn Verveineblaadjes?

Wat zijn Verveineblaadjes?

Het is een kruising tussen citroen, sinaasappel en citroengras. De Franse naam is verveine en zo staat het ook in Nederland vaak bekend. Van de blaadjes kun je thee zetten. Het kruid is ook heerlijk in salades en andere gerechten.

Waar gebruik je Citroenverbena voor?

Gebruik en toepassing citroenverbena Ze passen perfect in een kruidenthee, salades en zoete gerechten met fruit. Het wordt ook wel in dranken gebruikt. De citroensmaak matcht ook goed met frisse visgerechten en geeft smaak (al dan niet fijngehakt) in zomerse quiches.

Wat kun je doen met verveine?

De blaadjes worden meestal gebruikt om thee van te trekken, of limonade, bier of cocktails mee te infuseren. Lekker met zelfgemaakte verbena-suiker (ook in het recept). Wil je er een keer mee koken, schaf dan de verse variant aan. Die vind je nog weleens bij AH of bij de groothandel.

Is citroenverbena gezond?

De blaadjes geuren naar citroen en het kruid heeft ook nog eens een geneeskrachtige werking. Kun je niet goed slapen of last van nervositeit? Drink dan eens een kopje citroenverbena thee. De thee zit ook nog eens vol met krachtige antioxidanten en is goed voor je maag- en darmstelsel.

Hoe gezond is citroenverbena?

Verbena, ook wel ijzerhard genaamd is een ontspannend en versterkend kruid. In gedroogde vorm als losse thee te gebruiken. De thee werkt ontspannend en is ook erg gezond voor lever en immuunsysteem.

Kun je citroenverbena eten?

Citroenverbena, of verveine, is een heerlijk aromatisch keukenkruid. In de winkel is het moeilijk vers te krijgen, maar als semi-winterharde struik doet hij het geweldig in de moestuin of in een pot. Je knipt er de hele zomer blaadjes van voor verse thee of fijngesneden door (fruit)salades.

Is Verbena eetbaar?

Eetbaar: De plant is eetbaar en werd vroeger gegeten in combinatie met augurken of komkommers.

Waar helpt Verbena tegen?

Verbena of ijzerkruid is beroemd om zijn positieve bijwerkingen. Het bevordert de darmwerking en zorgt voor een gezonde spijsvertering, helpt bij depressies, herstel na griep of ziekte, helpt bij uitputting, hoofdpijn, migraine, werkt bij huiduitslag… .

Hoe droog je verveine?

Voor de gedroogde variant leg je de verveine bladeren uitgespreid neer op een rooster in een droge, donkere, goed geventileerde en redelijk warme plek. Ze hebben een paar dagen tot een week nodig om te drogen. Ook kun je het op een zonnig plekje drogen, waarna het binnen een dag droog is.