Wat zijn de verkeersregels in Spanje?

Wat zijn de verkeersregels in Spanje?

Je moet je houden aan de verkeersregels en verkeerstekens voor fietsers. Je moet op het fietspad rijden als dat aanwezig is en anders op de rijbaan. Het is verboden op de stoep, in voetgangersgebieden en in stedelijke tunnels te rijden. De maximumsnelheid is 25 km/h.

Wat zijn A wegen in Spanje?

Voor de wegnummering in Spanje wordt sinds 2004 de volgende indeling gehanteerd: A-wegen: nationale autowegen (autovías), zonder tol. Deze hebben een blauw wegnummerschild. AP-wegen: nationale autosnelwegen (autopistas), met tol.

Wat is verboden in Spanje?

In Spanje is het verboden te roken in openbare ruimtes zoals musea, restaurants, luchthavens en hotels. In veel gevallen wordt u verwezen naar een speciale rookruimte of kunt u buiten roken. Het is ook verboden om in onze touringcars te roken.

Wat betekent een L op een Spaanse auto?

Als je geen 100 euro boete wilt riskeren moet je in Spanje na het behalen van je rijbewijs het eerste jaar een “L” duidelijk toonbaar links in de achteruit van je auto hebben.

Welke wegen zijn tolvrij in Spanje?

Ook de Catalaanse regionale snelwegen C-32 tussen Barcelona en Lloret de Mar en de C-33 worden vanaf 1 september tolvrij. Spanje heeft een netwerk van 12.035 kilometer aan snelwegen en autowegen waarvan voor 1.991 kilometer tol betaald moet worden.

Is de ap7 tolvrij?

De AP-7 is gedeeltelijk een tolweg voor doorgaand verkeer en de A-7 is een tolvrije snelweg voor lokaal verkeer. Echter grote delen van de AP-7 zijn sinds 2020/2021 tolvrij, waardoor er deels twee tolvrije autosnelwegen naast elkaar verlopen in Oost-Spanje.

Is een PCR test nodig om Spanje binnen te komen?

Iedereen vanaf 12 jaar moet kunnen aantonen: dat je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of; dat je bent hersteld van corona, of; dat je met een PCR-test (maximaal 72 uur oud) of met een antigeentest (maximaal 48 uur oud) negatief op corona bent getest.

Kan je met de auto op vakantie naar Spanje?

Je kunt prima met de auto naar Spanje rijden. Zo zie je onderweg veel meer en kom je op plekken die je anders niet bezocht zou hebben. Bovendien ben je er zo: zelfs met een overnachting onderweg rijd je een dag na je vertrek de Spaanse grens al over.

Hoe boete betalen in Spanje?

Directe betaling ter plekke is mogelijk. Als direct of binnen 20 dagen wordt betaald, wordt de boete met 50% verlaagd (geldt niet voor ernstige overtredingen). Als de boete niet ter plekke betaald wordt, kan op het postkantoor, met een bankoverschrijving of online via dgt.es betaald worden.