Inhoudsopgave
Wat zijn de bijwerkingen van spirulina?
De beschreven bijwerkingen, zoals misselijkheid, vermoeidheid, buikpijn en hoofdpijn, komen soms voor bij mensen die net beginnen met Spirulina. Dit is te verklaren door het vrijkomen van gifstoffen in het lichaam. Deze klachten verdwijnen meestal automatisch weer na enkele dagen.
Is spirulina goed voor je?
Spirulina is een ware vitaminebom en bevat 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Het is rijk aan vitamine A, C, E, K en de vitamines B1, B2, B3, B6 en B11. Daarnaast bevat spirulina hoogwaardige en makkelijk opneembare en verteerbare eiwitten. Hierdoor is het een goed supplement voor vegetariërs en veganisten.
Hoe moet je spirulina gebruiken?
Je kunt spirulina in poedervorm of in tabletvorm kopen. De poeder is handig om in bijvoorbeeld je smoothie of yoghurt te doen. De tabletvorm is handig om met wat water te slikken of als je niet wilt dat de spirulina de smaak van je smoothie beïnvloed.
Kan spirulina bederven?
Houdbaarheid & bewaren 3 jaar wanneer correct bewaard. Bewaar op een koele, droge plek, bevries het niet en houd het uit direct zonlicht.
Wat zijn de voordelen van spirulina?
Spirulina ondersteunt de schildklier omdat het jodium bevat. Door deze combinatie van eigenschappen kan spirulina je helpen om je energieniveau op een hoger plan te brengen. Er zijn inmiddels duizenden onderzoeken, studies en artikelen gepubliceerd die wijzen op de gezondheidsvoordelen van het gebruik van spirulina.
Kan spirulina zorgen voor allergische reacties?
– Het kan zorgen voor allergische reacties als je gevoelig bent voor algen. Het kan onder meer luchtwegproblemen veroorzaken. – Heb je last van nierstenen? Jicht of een schildklierziekte? Gebruik dan geen spirulinasupplementen, want het kan je klachten verergeren. – Inname van spirulina wordt ook ontraden bij wie een auto-immuunziekte heeft.
Waarom zou spirulina helpen bij PDS?
Spirulina zou helpen bij PDS omdat het goed is voor de darmflora. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat spirulina goed is voor de darmflora. Bovendien is er geen bewijs dat PDS klachten worden veroorzaakt door een slechte darmflora.