Wat zijn betablokkers voor sociale angst?

Wat zijn bètablokkers voor sociale angst?

De angst voor deze symptomen wordt juist versterkt bij sociale angst. Door het gebruik van bètablokkers zou de sociale angst afnemen. Bètablokkers zijn medicijnen die vaak worden voorgeschreven bij hoge bloeddruk of bij hartklachten, soms worden ze ook voorgeschreven bij sociale angstklachten en examenvrees.

Waarom gebruik ik bètablokkers?

Het gebruik van bètablokkers heeft gevolgen voor sporters, met name bij intensief sporten. Dan kunnen deze medicijnen je prestatie verminderen. Dit komt omdat: je de maximale hartslag niet meer bereikt: alsof er een rem op het hart staat.

Wat zijn bètablokkers voor hart- en vaatziekten?

Deze middelen worden vaak voorgeschreven bij hart- en vaatziekten. Bètablokkers blokkeren de bètareceptoren, die meestal op de cellen van het hart zitten. Het hart gaat hierdoor rustiger kloppen, de hartspier trekt minder krachtig samen en uw bloeddruk wordt lager.

Wat zijn de meest voorgeschreven bètablokkers?

Soorten betablokkers De meest voorgeschreven bètablokkers zijn: metoprolol, atenolol, pindolol, sotalol, carvedilol, labetalol en bisoprolol. Onderstaand treft u een overzicht van deze bètablokkers. Metoprolol De werkzame stof in Metoprolol is metoprolol.

Wat is de werkzame stof in bètablokkers?

Er zijn verschillende soorten bètablokkers. Werkzame stoffen in deze groep medicijnen zijn: acebutolol, atenolol, betaxolol, bisoprolol, carvedilol, celiprolol, labetalol, metoprolol, nebivolol, oxprenolol, pindolol, propranolol en sotalol. Je vindt de werkzame stof altijd op de bijsluiter.

Wat zijn de voordelen van bètablokkers?

Het nadeel van bètablokkers zijn het verlagen van de hartslag en de bloeddruk. U mag ze dan ook niet gebruiken bij intensief sporten of lichamelijke inspanning. Inderal en Tenormin zijnbètablokkers die veel worden voorgeschreven. Het gebruik van bètablokkers is alleen op advies van een arts.

https://www.youtube.com/watch?v=–Ds13Ylwy4