Wat voor azijn tegen zweetgeur?

Wat voor azijn tegen zweetgeur?

Met een beetje schoonmaakazijn krijg je de zweetplekken en zweetgeur er zonder problemen uit. Vul een emmer met water en doe er een flinke scheut azijn bij. Dit weekt de bacteriën en de eiwitten die eraan vastzitten los. Als je de kleding daarna wast ruikt het niet alleen weer fris, dat ís het ook.

Waarom stinkt de donkere was?

“Donkere kleding houdt die geur beter vast dan licht textiel, zeker als er veel synthetische vezels tussen zitten.” Het is dus een combinatie van een vieze wasmachine en het materiaal van de donkere was. Misschien is het je bijvoorbeeld ook weleens opgevallen dat een zweetgeur langer in je donkere kleren blijft hangen.

Was op 30 graden stinkt?

Stinkende wasmachine voorkomen Gebruik vloeibare wasmiddelen in plaats van waspoeder. Vloeibare wasmiddelen lossen beter op bij lage temperaturen, zodat het ontstaan van vetluis grotendeels wordt voorkomen. Tegenwoordig zijn veel vloeibare wasmiddelen geschikt voor wassen op lage temperaturen (30-40 graden).

Wat te doen tegen zweetlucht oksels?

Lichte oplossingen tegen zweetoksels:

  1. Persoonlijke hygiëne (was meerdere keren per dag de oksels)
  2. Scheren oksels.
  3. Schone kleding.
  4. Geen synthetische kleding.
  5. Voorzichtig met cafeïne, alcohol en pittig eten.
  6. Anti-transpirant.
  7. Okselpads.
  8. Talkpoeder.

Hoe komt het dat mijn was stinkt?

Te veel wasmiddel kan de kleding aantasten. De zeep wordt niet goed uit de kleding gespoeld, daardoor gaan de kledingstukken stinken. Daarnaast is het gebruik van te veel wasmiddel niet goed voor de wasmachine. Er kan ‘vetluis’ ontstaan, waardoor de kleding ook gaat stinken.

Wat als je was niet fris ruikt?

Ruikt je was juist heel muf? Dan kun je je kleding laten weken in koud water, gemengd met een kopje baking soda. Dit zuiveringszout helpt bij het vrijgeven van alle geurtjes die in de stof zitten. Vergeet niet om eerst even te kijken of je kleding tegen baking soda kan, door het op een stukje binnenin te testen.