Inhoudsopgave
Wat te doen tegen duizeligheid na operatie?
Duizeligheid en dubbelzien De verdoving of het verlies van vocht tijdens de ingreep kunnen een lage bloeddruk veroorzaken waardoor u zich zwak voelt. Dit kan behandeld worden met geneesmiddelen en het toedienen van extra vocht via het infuus.
Hoelang duizelig na operatie?
Je kunt pijn hebben aan de operatiewond, spierpijn of pijn in je gewrichten hebben. Daarnaast voelen de meeste personen die onder narcose zijn geweest zich daarna niet helemaal fit, duizelig en minder alert. Dit kan weken tot zelfs maanden aanhouden.
Hoe lang herstel na polsbreuk?
Houd er rekening mee dat u meer dan zes weken nodig heeft, voordat u de pols weer redelijk goed kunt gebruiken. Volledig normaal en pijnvrij gebruik van de pols zal meestal pas na drie maanden worden bereikt. Soms kan na de gipsbehandeling hulp van een fysiotherapeut nodig zijn.
Hoelang pijn na polsoperatie?
Na de operatie kunt u last hebben van een onaangenaam prikkelend gevoel in de hand of pols (met name ’s nachts). Als u ’s nachts wakker wordt van de pijn, kunt u het verband verwijderen en wat losser om doen. In de meeste gevallen is dit binnen enkele dagen verdwenen.
Wat is een bloeduitstorting?
In het kort: Een bloeduitstorting is een inwendige bloeding waarbij bloed tussen omliggende weefsels terechtkomt. Het veroorzaakt vaak een gevoelige blauwe plek en soms een zwelling.
Hoe voorkom je plotselinge bloeduitstorting?
Heb je te maken met een plotselinge bloeduitstorting, waar dan ook op het lichaam, dan zijn er diverse manieren om de blauwe plek te verminderen: Leg ijs op de blauwe plek en laat dit ijs ongeveer tien tot twintig minuten liggen. Door ijs op de blauwe plek te leggen, wordt de bloedtoevoer minder en wordt de blauwe plek minder groot.
Hoe koel je de plek van de bloeduitstorting?
Koel de plek van de bloeduitstorting door er een koud kompresop te leggen op de eerste dag. Op de tweede dag vervang je het koude kompres met een warm kompres en houd je de blauwe plek juist warm. Leg het been of de voet omhoog, zodat er minder bloed naar de blauwe plek komt en de bloeduitstorting minder wordt.