Wat niet doen voor laserbehandeling?

Wat niet doen voor laserbehandeling?

Vóór de behandeling Vermijdt zon op de te behandelen delen van je lichaam en gebruik een goede sunblock om het gebied niet te laten bruinen. Scheren mag je deze periode nog wel. Belangrijk is dat de haarwortel in de huid blijft tot aan de laserbehandeling.

Hoe lang na laseren valt haar uit?

Het haarzakje wordt tijdens het boven- en/of onderbenen laseren vernietigd en vallen vaak al na 1 tot 3 weken uit, waardoor scheren misschien niet eens nodig is.

Waarom scheren voor laserbehandeling?

Voor de vervolg behandelingen dient u zich thuis te scheren vóór dat u komt laseren. De haar moet zo kort mogelijk zijn om het laserlicht goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt.

Waarom niet in de zon na laserbehandeling?

Bij een laserbehandeling wordt de huid (gecontroleerd) beschadigd. Daardoor is de huid na de behandeling extra kwetsbaar voor UV-straling. Je verbrand sneller. Ook is de kans dat er pigmentvlekken ontstaan groter.

Hoe snel resultaat na laseren?

Bij elke behandeling worden er haarzakjes vernietigd waardoor er geen nieuwe haar meer terug groeit. Na drie à vier behandelingen wordt het resultaat echt zichtbaar omdat er dan kale plekken op de huid ontstaan. Voor het optimale resultaat raden we u aan om het behandelingstraject compleet af te ronden.

Hoe vaak laseren voor resultaat?

Hoe vaak moet ik laten laser ontharen voor permanent resultaat? In totaal heeft men gemiddeld genomen 8 behandelingen nodig voor een permanent resultaat.

Hoeveel uur voor laseren scheren?

Uw ontharingskliniek zal u van te voren aangeven wanneer u zich voor de behandeling moet scheren, maar de meeste klinieken raden u een tot twee dagen voor de behandeling te scheren. De reden dat u zich moet scheren is dat het de haargroei activeert waardoor de laser beter zijn werk kan doen.

Hoe lang niet in zon na laser?

Nee, gedurende 6 weken voor en na een laserbehandeling is het verstandig om de zon zo veel als mogelijk te vermijden. Het gebruik van de zonnebank is ook niet toegestaan.