Wat moet je doen als je iPhone oververhit is?

Wat moet je doen als je iPhone oververhit is?

Om je iPhone bij oververhitting af te koelen, leg je ‘m op een plek uit de zon waar het koel is. Schakel zoveel mogelijk apps en functies uit, zoals wifi, bluetooth en gps. In het ideale geval zet je je iPhone zelfs helemaal uit.

Hoe warm mag een iPhone worden?

Gebruik iOS- en iPadOS-apparaten in een omgeving met een temperatuur tussen 0 en 35 ºC. Als de temperatuur lager of hoger is dan aanbevolen, werkt uw apparaat mogelijk anders om de temperatuur te reguleren.

Is het erg als je iPhone warm word?

Extreme oververhitting kan erg schadelijk zijn voor je iPhone en dient aangepakt te worden. Door extreme oververhitting kunnen er problemen ontstaan tussen de verbinding van de chip zoals bijvoorbeeld de CPU en het moederbord. Ook kan extreme oververhitting schadelijk zijn voor de iPhone batterij of het iPhone scherm.

Hoe komt het dat je iPhone warm wordt?

Zware apps zoals een navigatie app, foto- en videobewerking app of een Augmented Reality app kunnen je iPhone snel opwarmen. In sommige gevallen kan de iPhone oververhit raken, zeker wanneer je deze app bijvoorbeeld uitvoert wanneer het ook nog eens in erg warm is en je iPhone de warmte van de zon opvangt.

Hoe laat ik mijn telefoon afkoelen?

Je kunt een aantal dingen doen om je telefoon af te laten koelen, waaronder het volgende:

  1. Leg het toestel op een koele plek.
  2. Verwijder het hoesje.
  3. Haal het toestel van de oplader.
  4. Schakel vliegtuigmodus in.
  5. Zet het toestel uit.

Wat te doen als je iPhone in een Bootloop zit?

iPhone 7 en iPhone 7 Plus: houd de volume-omlaagknop en de sluimerknop ingedrukt. Houd de volume-omlaagknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet. iPhone 6s en ouder: Houd de sluimerknop en de thuisknop ingedrukt. Houd de thuisknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.

Wat gebeurd er als je telefoon oververhit raakt?

Wat gebeurt er bij oververhitting? Als het toestel te heet wordt, gaat de automatische beveiliging aan. De processor wordt langzamer, je scherm staat tijdelijk minder fel en het opladen wordt vertraagd. Sommige telefoons gaan automatisch op als de telefoon te warm wordt.

Kan je je telefoon in de koelkast leggen?

Leg je smartphone niet in de koelkast. De plotse warmteverandering kan de interne componenten beschadigen. Wat je wel kan doen, is je smartphone even uitschakelen en in een goed geventileerde ruimte plaatsen voor een paar uur. Geen koelkasten dus!