Wat moet er in een Opleverdossier?

Wat moet er in een Opleverdossier?

In de nieuwe wet heeft de wetgever opgenomen welke informatie in ieder geval niet mag ontbreken in het opleverdossier: “a) tekeningen en berekeningen betreffende het tot stand gebrachte bouwwerk en de bijbehorende installaties, en een beschrijving van de toegepaste materialen en installaties, alsmede de …

Wat is een Opleverdossier?

Het opleverdossier beschrijft het tot stand gebrachte bouwwerk. Art. 7:757a BW bepaalt dat het dossier gegevens en bescheiden moet bevatten die volledig inzicht geven in de nakoming van de overeenkomst door de aannemer en de door hem uitgevoerde werkzaamheden.

Wat is de wet kwaliteitsborging voor het bouwen?

Meer toezicht in de bouw via de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) Bewoners en gebruikers willen kwalitatief goede gebouwen. Bijvoorbeeld met een goede brandveiligheid en een laag energieverbruik. De overheid wil meer toezicht en controle in de bouw, zodat bouwers zich aan de geldende kwaliteitseisen houden.

Wat is een Consumentendossier?

Het consumentendossier bevat gegevens en documenten die volledig inzicht geven of de aannemer de overeenkomst met de opdrachtgever nakomt, aangevuld met de uitgevoerde werkzaamheden.

Wat houd de wet kwaliteitsborging in?

De wet kwaliteitsborging moet ervoor zorgen dat de kwaliteit van bouwwerken verbeterd wordt en de positie van de opdrachtgever wordt versterkt. Door het verbeteren van die positie zijn deze opdrachtgevers beter in staat hun belangen ten aanzien van de bouwkwaliteit te behartigen.

Wat valt onder Gevolgklasse 1?

Een kunstwerk hoger dan 5 meter en lager dan 20 meter is een bouwwerk dat valt onder gevolgklasse 1. Zie artikel 2.17 Bbl lid 2 en lid 3 onder g. Een infrastructureel werk zoals een geluidsscherm hoger dan 5 meter en lager dan 20 meter is een bouw- werk dat valt onder gevolgklasse 1.

Wat verandert er met de wet kwaliteitsborging?

Vanaf 1 januari 2022 gaat de nieuwe Wet Kwaliteitsborging (WKB) voor het bouwen in. Deze Wet moet slechte aannemers elimineren & de bouwkwaliteit van Nederland verhogen. Tegelijkertijd moet de nieuwe Wet zorgen voor minder administratie & lagere bouwkosten. Met die nieuwe Wet gaat er een hoop veranderen in de bouw.

Wat is een Gevolgklasse?

Een klassenindeling van bouwwerken uit het oogpunt van de twee aspecten die de grootste directe gevolgen hebben voor de gebruikers indien er iets mis gaat met het gebouw: de constructieve veiligheid en brandveiligheid. Naarmate de mogelijk gevolgen bij een calamiteit groter worden, neemt de gevolgklasse toe.

Wat valt onder Gevolgklasse 1 WKB?

De gevolgklassen zijn bepaald op basis van de mogelijke gevolgen voor gebruikers, bijvoorbeeld als gevolg van brand of het instorten van een (deel van een) gebouw: • Gevolgklasse 1: de persoonlijke gevolgen als niet aan de bouwtechnische voorschriften wordt voldaan zijn beperkt.

Wat is het doel van de wet kwaliteitsborging?

De Wkb heeft als doel de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht te verbeteren door inschakeling van private kwaliteitsborgers. Daarnaast wordt de aansprakelijkheid van aannemers ten opzichte van particuliere en professionele opdrachtgevers uitgebreid. De wet gaat gefaseerd in.

Wat doet een Kwaliteitsborger?

De kwaliteitsborger is een onafhankelijk toetser, en toetst risico gestuurd. Hij toetst op het voldoen aan het Bouwbesluit. Er zijn overeenkomsten met de opzichter, maar het is niet hetzelfde. De kwaliteitsborger legt verantwoording af aan de vergunninghouder en werkt niet voor verantwoording aan de aannemer.

Wat is CC1 en CC2?

Metalen daken en gevels voor de meeste industriële hallen en loodsen vallen dus in CC1, voor woningen en kantoren in CC2 en voor beursgebouwen en stadions zelfs in CC3.