Wat meenemen naar het ziekenhuis voor bevalling?

Wat meenemen naar het ziekenhuis voor bevalling?

Wat brengt u mee om te bevallen?

  • Comfortabele kledij (eventueel nachtkledij of groot T-shirt)
  • Eventueel warme sokken.
  • Voorzie één babysetje in de bevallingstas voor vlak na de geboorte: een body, kousjes, muts, T-shirt en broekje of pakje.
  • Eventueel uw ingevulde geboorteplan.

Hoe gaat een ziekenhuisbevalling?

Je verloskundige gaat in haar eigen auto en jullie zorgen zelf voor vervoer. Dat betekent dus dat je bij een poliklinische bevalling dus met weeën in de auto zit. De verloskundige beschikt bij een poliklinische bevalling over dezelfde instrumenten en hulpmiddelen als bij een thuisbevalling.

Hoe lang blijf je in het ziekenhuis na de bevalling?

Ontslag. Als zich geen bijzonderheden voordoen, mag u enkele uren na de geboorte van uw baby in overleg met de dienstdoende arts naar huis. Na een keizersnede kunt u na minimaal 48 uur naar huis. Dit kan afhankelijk van het verloop van de zwangerschap en de situatie rondom de bevalling ook ’s avonds of ’s nachts zijn.

Wat doe je een pasgeboren baby aan?

Baby’s hebben na de geboorte veel moeite met het reguleren van hun lichaamstemperatuur. Zorg er dus voor dat het eerste pakje genoeg warmte geeft en bestaat uit: een zachte romper (met lange of korte mouwen), een longsleeve, een vestje, een broekje, sokjes en een mutsje.

Welke kledij voor pasgeboren baby?

Voor de eerste weken is het verstandig om minimaal de volgende babykleding in huis te hebben:

  • 6 rompertjes. Bijna alle baby’s dragen rompers.
  • 6 stuks bovenkleding. Hierbij kan je denken aan shirtjes en truitjes.
  • 6 broekjes.
  • 4 paar sokjes.
  • 1 jasje of vestje.
  • 2 katoenen mutsjes.

Wanneer moet u de geboorteaangifte doen?

Geboorteaangifte. De moeder, de vader of beide samen moeten binnen de 15 dagen na de geboorte het kind aangeven bij de dienst Burgerlijke Stand van de gemeente waar het geboren is.. In sommige gemeenten is het ook mogelijk om de geboorteaangifte van uw kind in de kraamkliniek te doen.

Wat zijn de geboortebewijzen voor uw kind?

U ontvangt een aantal geboortebewijzen die nodig zijn om: de kinderbijslag aan te vragen. uw kind als persoon ten laste te laten inschrijven bij uw ziekenfonds. Uw kind wordt ingeschreven in het bevolkingsregister en een tijdje later ontvangt u een uitnodiging om de identiteitsdocumenten af te halen. Als het kind niet geboren wordt in de

Wanneer moet de geboorteaangifte gebeuren in de kraamkliniek?

Geboorteaangifte. De moeder, de vader of beide samen moeten binnen de 15 dagen na de geboorte het kind aangeven bij de dienst Burgerlijke Stand van de gemeente waar het geboren is. In sommige gemeenten is het ook mogelijk om de geboorteaangifte van uw kind in de kraamkliniek te doen. De aangifte in een kraamkliniek gebeurt op ongeveer dezelfde