Wat kun je puntlassen?

Wat kun je puntlassen?

Hierdoor smelt het materiaal samen en ontstaat er een puntvormige las, een zogenaamde puntlas. Puntlassen kan gebruikt worden bij staal, roestvaststaal (RVS), aluminium en gegalvaniseerd staal.

Welke dikten Las electrode zijn er?

Laselektroden met een diameter van 2,5 mm worden gebruikt om te werken met materiaal met een dikte van 3 mm – 5,5 mm; stroom – 70 – 100A. Laselektroden met een diameter van 3,2 mm worden gebruikt om te werken met materiaal met een dikte van 4 mm – 6,5 mm; stroom – tot 140A.

Hoe sterk is puntlassen?

Via deze elektroden wordt kortdurend (in de orde van 10 ms) een zeer grote elektrische stroom (tot wel 100 kiloampère) door het werkstuk gestuurd. Deze stroom veroorzaakt de grootste warmteontwikkeling op de plaats waar de elektrische weerstand het grootst is.

Kun je aluminium puntlassen?

Puntlassen is de voornaamste verbindingstechniek die wordt toegepast in de automobielindustrie, omdat het goedkoop en snel is en omdat het ongevoelig is voor variaties in de maatnauwkeurigheid van de diverse onderdelen, waardoor het bij uitstek geschikt is voor automatisering.

Wat is de beste laselektroden?

Rutiel elektroden zijn gebruiksvriendelijk en kunnen nagenoeg met elk type lasapparaat en elke laspositie worden gelast. Rutiel elektroden: Worden het meest toegepast. Hebben een uitstekende lasbaarheid.

Kun je RVS puntlassen?

Ook voor het specifiek lassen van RVS, ook wel roestvast staal, bent u bij ons aan het juiste adres. Voor geschikte technieken als TIG-lassen, MAG-lassen, puntlassen en stiftlassen van RVS kunt u bij onze specialisten terecht.

Wat is een Laslens?

Er wordt een puntvormige las gemaakt door een grote elektrische stroom door een klein oppervlak van het werkstuk te laten lopen, die het metaal ter plaatse doet smelten. Meestal wordt hierbij staal of roestvast staal gelast, maar het is ook mogelijk aluminium of gegalvaniseerd staal te lassen.

Welke dikte elektrode lassen?