Wat kun je gebruiken als tandpasta?

Wat kun je gebruiken als tandpasta?

Alternatieven voor tandpasta

  • Kokosolie. Waar gebruik je dit wondermiddel niet voor? Omdat kokosolie antibacterieel werkt doodt het alle bacteriën in je mond.
  • Bicarbonaat/ Baking soda. Dit lichte schuurmiddel zorgt ervoor dat je tanden wit blijven. Bovendien helpt het tegen een slechte adem.
  • Zeezout.

Kan je tandenpoetsen zonder tandpasta?

Toch raden ze niet aan om zonder tandpasta te poetsen. Tandpasta heeft een antimicrobieel effect en het bevat fluoride tegen cariës. Daarnaast zorgt het voor een frisse adem en gaat het tandverkleuring tegen.

Wat mag er niet in tandpasta zitten?

CI kleurstoffen. CI kleurstoffen geven tandpasta kleur. Tandpasta met CI kleurstoffen is veilig te gebruiken. Voor sommige CI kleurstoffen (bijvoorbeeld CI 10316) kun je allergisch zijn, maar deze zitten meestal niet in tandpasta. Wil je zeker weten wat er in jouw tandpasta zit, kijk dan op de verpakking.

Hoe maak ik mijn eigen tandpasta?

Om snel en eenvoudig dit tandpasta recept te maken heb je maar 3 – 4 ingrediënten nodig: Kokosolie, baking soda (zuiveringszout), zeezout en een paar druppeltjes etherische olie zoals bijv. tea tree, citroen, pepermunt of spearmint/groene munt olie.

Kun je allergisch zijn voor tandpasta?

Contactallergie voor tandpasta is zeldzaam, naar schatting komt het voor bij 0.1-0.3% van de populatie die getest wordt op contactallergie. Het komt vaker bij vrouwen voor, of zij zoeken vaker medische hulp. Klachten kunnen ontstaan binnen 2 weken maar ook pas na jaren.

Waarom mag je tandpasta niet doorslikken?

Een voorbeeld: een tube tandpasta van 100 gram en 1500 ppm, bevat 150 mg fluoride. Als een kind van 20 kilogram deze tube helemaal opeet, krijgt het kind 7,5 mg fluoride per kilogram lichaamsgewicht binnen en is er sprake van een overdosering, oftewel een acute intoxicatie.