Wat kost een tandartsboor?

Wat kost een tandartsboor?

Tandartsboortjes bij Basiq Dental

DIATECH® Diamant boren FG 856 – 018MLX Art. nr. 104028 Merk: Coltène Code fabrikant: 200448AA Eenheid: 5 stuks € 11,85 ADD
MDT Diamant boren FG S 197 – 020C (Twister) Art. nr. 173002 Merk: MDT Code fabrikant: S197-20C Eenheid: 5 stuks € 9,85 ADD

Wat is een diamantboor tandarts?

Diamond Burs TC-11EF 160/014 10,0/21,5 Diamantboren zijn essentieel in een tandartspraktijk. Deze boren worden onder andere gebruikt in de tandheelkunde om elementen en restauratiemateriaal te slijpen/prepareren en om de restauratie…

Wat is een Hoekstuk tandarts?

Deze instrumenten bestaan uit hoekstukken om te kunnen boren, een scaler om tandsteen te verwijderen en een meerfunctiespuit om te sprayen en te kunnen droogblazen.

Wat kost de tandarts zonder verzekering?

De periodieke controle bij de tandarts kost in 2023 € 22,91 per bezoek. Over het algemeen zijn is de gemiddelde Nederlander behoorlijk wat geld uit als je dit op jaarbasis gaat berekenen. Zonder een verzekering zal je de kosten volledig uit eigen zak moeten betalen.

Hoe wordt een gaatje gevuld?

Hoe wordt een gaatje gevuld? Eerst krijgt u een klemmetje om uw tand of kies met daar omheen een doekje van rubber. Dit zorgt ervoor dat het speeksel (met bacteriën) uit de tand blijft tijdens het boren. Vervolgens gebruikt de tandarts een boor met een klein diamantsteentje om een gedeelte van uw glazuur weg te boren.

Hoe werkt een tandartsboor?

Het deel waar de tandarts de boor vasthoudt is het handstuk (1). In het handstuk bevindt zich de motor en de (2) aandrijfas. Aan de aandrijfas zitten (tandwiel)overbrengingen. Deze tandwielen brengen de draaibewegingen van de aandrijfas (aangedreven door de motor) soepel over op de boor.

Kun je naar de tandarts zonder verzekering?

Het is belangrijk om te weten wat het verschil is tussen een tandartsbezoek met verzekering of zonder verzekering. In beide gevallen kunt u langs gaan bij de tandartspraktijk. Met een tandartsverzekering worden uw kosten deels of helemaal vergoed. Komt u langs zonder verzekering, dan moet u de kosten zelf betalen.

Kan ik zonder zorgverzekering naar de tandarts?

Voor volwassenen valt tandartszorg meestal buiten het basispakket. Je moet de kosten voor de tandarts zelf betalen. Of je kunt een tandartsverzekering afsluiten, een aanvullende verzekering met vergoeding voor tandartskosten.

Wat kost gemiddeld een gebitsreiniging?

Wat kost controle bij de tandarts?

Beschrijving Prestatiecode Kosten
Periodieke controle C002 € 23,45
Kleine röntgenfoto X10 € 34,56
Gebitsreiniging, per 5 minuten M03 € 27,68
Totaal € 85,69