Wat is opladen via inductie?

Wat is opladen via inductie?

Draadloos opladen is dus mogelijk dankzij elektromagnetische inductie. Elektrische energie wordt via een magnetisch veld overgebracht tussen twee objecten, zoals bijvoorbeeld een lader en een smartphone. Op die manier heb je geen kabels nodig om een toestel op te laden.

Is draadloos opladen goed?

Het is slecht voor de batterij Met draadloos opladen doe je je iPhone-batterij geen plezier. Uit verschillende testen is gebleken dat de accu meer belast wordt, waardoor de batterij sneller slijt. Als je wilt dat de accu zo lang mogelijk goed blijft, is het dus beter om een kabel te gebruiken.

Hoe laad ik draadloos op?

Draadloos opladen werkt met twee spoelen. Eén spoel is gemonteerd in de mobiele telefoon en de andere in het laadstation. Als de smartphone op het laadstation wordt gelegd, ontstaat er een elektromagnetisch veld. Dit elektromagnetisch veld maakt draadloos opladen mogelijk.

Waarom werkt draadloos opladen niet?

Bij draadloos opladen moet je toestel precies goed liggen op het matje en soms zorgt het hoesje ervoor dat er niet draadloos opgeladen kan worden. Vooral als het hoesje bijvoorbeeld van aluminium is. Bedenk dat smartphones allemaal overgaan op een glazen achterkant om draadloos te kunnen opladen.

Kan ik deze telefoon draadloos opladen?

Bijna alle nieuwe smartphones bezitten al een ingebouwde Qi ontvanger. Qi is de standaard voor draadloos opladen. Deze telefoons zijn direct te gebruiken met een draadloze oplader. Sommige (oudere) smartphones kunnen ook gebruikt dit kan door middel van een speciale achterkant of draadloze laadpatch.

Is mijn toestel geschikt voor draadloos opladen?

Een fabrikant moet zijn telefoon geschikt maken voor draadloos opladen, onder andere door de benodigde spoel in de smartphone te zetten. Omdat deze onderdelen geld kosten, zie je dat vooral duurdere toestellen Qi-laden ondersteunen. Op goedkopere en middenklasse smartphones ontbreekt draadloos opladen doorgaans.

Kunnen alle smartphones draadloos opladen?

Wat heb je nodig voor draadloos opladen?

Draadloos opladen werkt via elektromagnetische spoelen. Er zit er eentje in je draadloze lader en eentje in je smartphone. Zodra je die spoelen op elkaar legt gaat er energie van de ene naar de andere spoel. Om ervoor te zorgen dat dit veilig verloopt worden draadloze opladers getest.

Is mijn mobiel geschikt voor draadloos opladen?