Wat is online interactie?

Wat is online interactie?

Interactie is het gesprek dat gebruikers voeren op jouw digitale publicatie zoals berichten op Facebook of Twitter, of een blogbericht. Interactie is het belangrijkste onderdeel in jouw marketing strategie. Hoe groter de interactie, hoe waardevoller je bericht is!

Wat is interactie op social media?

Interactie op social media zorgt ervoor dat je volgers loyaler aan je pagina worden. Ze voelen zich betrokken en krijgen het gevoel dat hun mening serieus wordt genomen. Bovendien wordt je content vaker gedeeld met andere social media gebruikers, dit is gratis reclame.

Waarom is interactie met klanten belangrijk?

Zoals we al eerder schreven is interactie een indicatie van betrokkenheid en verhoogt de betrokkenheid de kans dat iemand (opnieuw) klant wordt. Daarnaast versterk je de relatie die je met deze doelgroep hebt. Als laatst is de kans dat je iets verkoopt aan een bestaande klant veel groter dan aan een onbekend persoon.

Waarom interactie met de doelgroep?

Het reageren, delen en ‘liken’ van berichten, video’s en andere content is heel eenvoudig voor gebruikers en zorgt ervoor dat het bereik van je content toeneemt. Met behulp van een groot bereik, kun je niet alleen je doelgroep beter bereiken, maar kan ook de naamsbekendheid van je bedrijf toenemen.

Hoe creëer je interactie op social media?

Genereer meer interactie en verkeer op social media

  1. Laat jezelf zien door op anderen te reageren.
  2. Wees transparant naar je volgers.
  3. Deel niet te veel.
  4. Maak gebruik van inhakers.
  5. Onderscheid je van de massa.
  6. Gebruik afbeeldingen en video’s in je post.
  7. Stel je volgers een vraag.
  8. Kies het juiste tijdstip.

Waarom interactie met volgers?

Als je interacties op je posts toenemen (verhouding volgers en reacties) dan stijgt je profiel in waarde en zien meer mensen je posts. Daar zit nog het volgende verschil bij: als mensen je bericht liken krijg je er een beetje waarde bij. Als ze reageren (is meer moeite) dan krijg je er nog wat meer waarde bij.