Wat is een WA+ beperkte cascoverzekering?

Wat is een WA+ beperkte cascoverzekering?

WA beperkt casco, oftewel WA +, is een van de drie basisdekkingen die verzekeraars aanbieden. Met deze verzekering dek je de schade aan je auto die niet door jezelf is veroorzaakt, maar door overmacht. Denk bijvoorbeeld aan brandschade of diefstal.

Wat is verzekerd onder Beperkt Casco?

Als je een autoverzekering afsluit, kun je uit drie dekkingen kiezen: WA, beperkt casco en allrisk (volledig casco). Met de beperkt casco dekking ben je verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt, maar ook voor een aantal schades aan je eigen voertuig. Deze verzekering wordt ook wel WA plus genoemd.

Wat kost beperkt casco?

Zo zie je dus direct wat een beperkt casco verzekering voor jouw auto kost….Autoverzekering WA beperkt casco premie.

Verzekeraar Dekking Premie / maand
FBTO WA+ € 15,13
ZEKUR.nl WA+ € 15,66
Univé WA+ € 15,94
ANWB WA+ € 15,95

Wat dekt een cascoverzekering?

Een casco verzekering is een verzekering voor motorvoertuigen. Deze verzekering vergoedt schade aan uw eigen voertuig die bijvoorbeeld door iemand anders wordt veroorzaakt. De schade kan ook veroorzaakt worden zonder dat iemand daaraan schuldig is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij storm door een omvallende boom.

Is volledig casco hetzelfde als all risk?

Een All Risk autoverzekering wordt ook wel een WA Volledig Casco verzekering genoemd. Een WA Volledig Casco autoverzekering dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt. Ook schade die ontstaat buiten jouw schuld om is gedekt. Hierbij maakt het niet uit wie de aansprakelijke is.

Waarom beperkt casco?

Een autoverzekering met beperkt cascodekking (WA+) dekt meer dan een WA-verzekering. Naast de schade die je bij een ander veroorzaakt, dekt WA+ ook bepaalde schade aan je eigen auto. Meestal kies je voor een beperkt cascoverzekering als je auto ongeveer tussen de 6 en 10 jaar oud is.