Wat is een vitamine D-tekort?
Ernstig tekort aan vitamine D kan leiden tot osteomalacie, waarbij het bot zwak en pijnlijk is, of tot proximale spierzwakte en spierpijn. Bij ouderen kan een vitamine D-deficiëntie door verlies van botmassa osteoporose veroorzaken met een verhoogd risico op fracturen [2].
Hoelang duurt het aanvullen van vitamine D?
Maar wat veel mensen niet weten, is dat het wel even duurt voordat vitamine D écht werkt. Het herstel van een vitamine D-tekort duurt namelijk gemiddeld tussen de drie en zes maanden. Als je nu zou beginnen met het slikken van vitamine D, dan duurt het dus wel even voordat het echt effect heeft op je lichaam.
Wat is een tekort aan vitamine B2?
Vitamine B2- tekort: symptomen en gevolgen. Door een tekort aan vitamine B2 kun je een schilferige huid, minder sterke nagels en haar en kloofjes in de lippen krijgen. Ook kun je last krijgen van vermoeidheidsklachten. Een schadelijker gevolg van een tekort aan vitamine B2 is een verlaging van het hemoglobinegehalte in je bloed,
Wat zijn de gevolgen van vitamine B6 tekort?
Vitamine B6- tekort: symptomen en gevolgen. Door een tekort aan vitamine B6 kun je verschillende klachten krijgen, waaronder verwardheid, depressie, aandoeningen aan het zenuwstelsel, vermoeidheid, ontsteking van huid of tong. Wanneer babytjes een tekort aan deze vitaminen hebben, dan kunnen ze last krijgen van braken, stuipjes en gewichtsverlies.
Wat zijn de gevolgen van vitamine C tekort?
Vitamine C- tekort: symptomen en gevolgen. Dit kan leiden tot een verminderde weerstand en wondgenezing, slechte huid, slapeloosheid, vermoeidheid, bloedend tandvlees en reumatische klachten. Een ander gevolg van een tekort aan vitamine C is een zogenaamde scheurbuik.
Wat is het meest voorkomende tekort vitamine D?
Vitamine D: Het meest voorkomende tekort in Nederland is dat van vitamine D. We krijgen deze vitamine vooral binnen door zonlicht, onze huid kan het namelijk zelf aanmaken. Een oudere huid doet dit echter minder goed.