Wat is een Luchtauto?

Wat is een Luchtauto?

De Air Car is een auto die rijdt op samengeperste lucht, ontwikkeld door Moteur Developpement International (MDI), een bedrijf gesticht door de Franse uitvinder-ingenieur Guy Nègre. MDI heeft zijn kantoren in Luxemburg en een fabriek in Carros, nabij Nice. MDI startte de ontwikkeling van de luchtauto in 1991.

Hoe werkt een luchtmotor?

De belangrijkste voorwaarde om een pneumatische motor te laten draaien is perslucht. Perslucht is lucht die wordt aangezogen en samengeperst door een compressor en onder hoge druk beschikbaar wordt gesteld. Bij het vrijlaten van de perslucht komt er energie vrij die kan worden omgezet in een mechanische beweging.

Welke stoffen stoot een auto uit?

Allereerst stoten auto’s CO2 uit, door verbranding van benzine en diesel. Dat draagt bij aan klimaatverandering. Verder stoten auto’s luchtvervuilende stoffen uit, zoals fijnstof en stikstofdioxide; dat veroorzaakt schade aan onze gezondheid, de natuur en gebouwen. Ook zorgt autoverkeer voor geluidsoverlast.

Hoe duur is de Aircar?

PAL-V verkocht tot nu toe ruim 50 exemplaren van zijn vliegende auto, die vanaf eind 2022 wordt geleverd. De PAL-V biedt plek aan twee personen, heeft een actieradius van 500 kilometer en vliegt op Euro 95. De goedkoopste versie kost 300.000 euro.

Kan een auto op lucht rijden?

De opzienbarende technologie van het Nederlandse bedrijf SolutionAir uit Barendrecht zit verstopt in een omgebouwde Renault Master. De bestaande brandstofmotor werd grondig aangepast om de bestelwagen op samengeperste lucht te kunnen laten rijden.

Hoeveel stoot een auto uit?

Een gemiddelde benzine personenauto die per jaar 15.000 kilometer rijdt heeft een CO2-uitstoot van ca. 3.360 kg per jaar.

Welke voertuigen kunnen vliegen?

Een vliegende auto is een auto die net als een gewone auto over de openbare weg mag rijden, maar daarnaast ook kan opstijgen, vliegen en landen als een vliegtuig. Dit houdt in dat de bestuurder zowel in het bezit moet zijn van een rijbewijs als een vliegbrevet (RPL of PPL).