Wat is een endo behandeling?

Wat is een endo behandeling?

Wat is endodontologie? Bij endodontologie behandelen we het inwendige deel van uw tanden en kiezen. In de wortelkanalen zit zenuwweefsel en zijn kleine bloedvaatjes aanwezig. Mede daarom noemen we deze behandeling ook wel een wortelkanaalbehandeling of een endo.

Wat gebeurt er bij een Endotherme reactie?

Een endotherme reactie is een reactie waarbij energie nodig is om de reactie te laten verlopen. Er moet voortdurend energie worden toegevoerd, waardoor het eindniveau van energie hoger is dan het beginniveau. De reactie-energie van een endotherme reactie is positief.

Is een tand ontzenuwen pijnlijk?

Na een ontzenuwing kan er enkele dagen wat pijn zijn De pijn zal voornamelijk afhangen van de mate van ontsteking. De pijn na een wortelkanaalbehandeling is goed te behandelen met een pijnstiller waardoor de patiënt na enkele dagen geduld geen last meer zal ondervinden van de behandeling.

Waarom naar endodontoloog?

Als uw tandarts u adviseert om een tand of kies te trekken, vraag dan of een endodontoloog niet misschien kan helpen om dat element te redden d.m.v. een wortelkanaalbehandeling. Deze endodontische behandeling verwijdert de benadeelde pulp (zachte binnenste weefsel) van uw tand en vult en sluit deze ruimte.

Hoe lang duurt een endo start?

Op de eerste zitting zal de kanaalbehandeling gestart worden (endo-start) en de patiënt zal van de pijn wordt verlost. Deze afspraak duurt meestal 30 minuten bij een relatief gemakkelijk geval, als er complicaties zijn, zal het uiteraard langer duren.

Hoe lang duurt het om een tand te ontzenuwen?

De tijdsduur varieert daardoor van een half uur tot 2 uur. Meestal kan de behandeling in 1 zittijd afgewerkt worden, soms moet u ook een aantal keer terugkomen. Na de behandeling kan u eventueel napijn krijgen, die enkele dagen kan aanhouden. Dit zal vooral drukpijn zijn waardoor de tand erg gevoelig is bij aanraken.

Hoeveel kost het ontzenuwen van een tand?

Die kosten variëren meestal van € 265,- tot € 770,- euro per tand of kies, maar uitzonderingen naar boven of beneden zijn mogelijk, afhankelijk van de complexiteit van het probleem. Hiervan wordt 25% tot 40% van terugbetaald via de basisverzekering afhankelijk van het type behandeling en aantal kanalen.

Bij endodontologie behandelen we het inwendige deel van uw tanden en kiezen. In de wortelkanalen zit zenuwweefsel en zijn kleine bloedvaatjes aanwezig. Mede daarom noemen we deze behandeling ook wel een wortelkanaalbehandeling of een endo.

Wat is een endo start?

Direct geholpen bij pijnklachten (endo-start) Om de pijn wel zo snel mogelijk te verlichten kunt u een korte spoedafspraak krijgen, waarbij het grootste deel van het kanalenstelsel wordt gereinigd. Een tijdelijke vulling zorgt ervoor dat de tand of kies weer wordt afgesloten. Dit wordt ook wel de endo-start genoemd.

Hoe lang duurt wortelkanaal behandeling?

Omdat de pijnklacht die een zenuwbehandeling nodig maakt meestal plotseling komt opzetten, is het lang niet altijd mogelijk de gehele behandeling in één keer af te maken. De behandeling duurt namelijk wel drie kwartier tot een uur of langer.