Wat is een dag curve?

Wat is een dag curve?

Een glucose-dagcurve wordt gemaakt om het glucosegehalte gedurende de dag op verschillende tijdstippen in uw bloed te meten. Glucose is een soort suiker. Op de dag van het onderzoek moet u drie keer naar de afdeling Bloedafname van het Algemeen Klinisch Laboratorium komen om bloed te laten prikken.

Hoe werkt een Dagcurve?

Het bijhouden van de glucose dagcurve Dat wil zeggen dat u nuchter en 1½ uur na elke maaltijd (ontbijt, lunch en diner) uw bloedglucosewaarden bepaalt via een vingerprik. Hiervoor krijgt u een apparaatje mee naar huis. De verpleegkundige geeft u hier alle benodigde informatie en uitleg over.

Hoe kan je je bloedsuiker meten?

Bloedsuiker meten met een vingerprikje Een test met een vingerprikje geeft een goede indicatie. In een druppel bloed wordt dan gemeten wat de bloedsuiker is op dat moment. De uitslag daarvan kan echter anders zijn, omdat de bloedsuiker gemeten in een vingertop anders is dan in een groter bloedvat.

Hoe was ik voor het bloedsuiker?

Was voor het bloedsuiker prikken eerst je handen met water en zeep, en spoel goed af. Want als je bijvoorbeeld eerst fruit hebt gesneden of gepeld, kan er nog suiker aan de huid zitten. De bloedsuikermeter geeft dan een veel te hoge uitslag. Zelfs afvegen met een alcoholdoekje is niet genoeg.

Wat is De bloedglucosemeter voor bloedsuiker?

Na een paar seconden verschijnt op het schermpje van de bloedglucosemeter een getal in mmol/l. Dit getal geeft aan hoeveel glucose er in het bloed zit (de bloedglucosewaarde). Handen wassen voordat je bloedsuiker meet Was voor het bloedsuiker prikken eerst je handen met water en zeep, en spoel goed af.

Hoe meet je bloedsuiker in je vinger?

Je meet je bloedsuiker in een klein druppeltje bloed uit de top van je vinger. Het beste is om aan de zijkant van de vingertop te prikken. Bij voorkeur prikken in je middelvinger, ringvinger of pink. Niet in je duim of wijsvinger, deze gebruik je veel om dingen op te pakken of mee te voelen.

Is bloedsuiker te prikken in de vingertop?

Bloedsuiker prikken in de zijkant van de vingertop. Sommige mensen prikken ook wel in hun arm in plaats van de vingers, maar dat is minder betrouwbaar. Het is wel handig om een beetje aan de zijkant van de vingertoppen te prikken. Vingertopjes zijn extra gevoelig.