Wat is een breuk betekenis?

Wat is een breuk betekenis?

Een breuk is de uitkomst van een deling van twee of meer hele getallen. Kenmerkend is de schrijfwijze met behulp van een deelstreep. Het getal boven de streep heet de teller, het getal eronder de noemer. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ‘echte’ en ‘onechte’ breuken.

Hoe typ je een breuk op je laptop?

Plaats de cursor waar je de breuk wilt hebben. Druk tegelijkertijd op Ctrl + F9 om een paar accolades in te voegen. Plaats de cursor binnen de accolades, en typ EQ \F(n, d). De ‘n’ is de teller en de ‘d’ is de noemer.

Hoe schrijf je 1 2?

Op de smartphone staan de cijfers op de bovenste rij van het toetsenbord, maar zitten de leestekens verstopt achter de Symbool-toets. Onderstaande instructie is gebaseerd op een Samsung-apparaat met Android 11. Onder de cijfers verschijnen toetsen met leestekens. Linksonder staat de toets ‘1/2’.

Wat is breuk in wiskunde?

Breuk [wiskunde] – Een breuk in engere zin is de uitkomst (quotiënt) van een deling van een geheel getal door een ander geheel getal. Als deel van de breuk wordt het deeltal als teller aangeduid en de deler als noemer. De teller telt het aantal door de noemer genoemde geheeltallige delen.

Hoe kun je een breuk vereenvoudigen?

Om een breuk te vereenvoudigen ga je op zoek naar de grootste gemeenschappelijk deler van de teller en de noemer. Bijvoorbeeld 12/18. De teller (12) en de noemer (18) zijn beide deelbaar door 6 (grootste gemeenschappelijke deler). Als je de teller en de noemer nu door 6 deelt, kun je de breuk dus ook schrijven al (12/6)/ (18/6) = 2/3.

Hoe maak je een breuk zo groot mogelijk maken?

Het “zo klein mogelijk maken” noemt men vereenvoudigen. Om een breuk te vereenvoudigen ga je op zoek naar de grootste gemeenschappelijk deler van de teller en de noemer. Bijvoorbeeld 12/18. De teller (12) en de noemer (18) zijn beide deelbaar door 6 (grootste gemeenschappelijke deler). Als je de teller en de noemer nu door 6 deelt,