Wat is de kern van Mars?

Wat is de kern van Mars?

Mars (planeet)

Mars
Samenstelling kern Fe en Ni
Afplatting 1 / 154,4
Baangegevens
De baan van Mars (rood) en van de Aarde (blauw)

Wat zijn de kenmerken van Mars?

Mars in cijfers

  • Baan: Gemiddelde afstand tot de Zon: 227,94 miljoen km (1.52 AU)
  • Diameter: 6 794 km.
  • Temperatuur: Van -133°C tot +27°C: gemiddeld -63°C.
  • Druk: 5,1 hectopascal aan de oppervlakte.
  • Gebergte: De Olympus Mons (Hoogste vulkaan van het zonnestelsel) reikt tot 26 km.

In het geval van Mars gaat het om een kern van z’n 1.800 km in doorsnee, die vooral is opgebouwd uit ijzer, nikkel en zwavel. De kern wordt omringd door een silicate mantel die in het verleden duidelijk vulkanisch en tektonisch actief moet zijn geweest.

Is IJS Ontdekt op Mars?

Onderzoekers van de Europese ruimtevaartdienst ESA hebben dankzij de Mars Express sporen van water en ijs ontdekt op de planeet Mars, en de aanwezigheid van ijs in de zuidelijke poolkap van de planeet aangetoond. Datzelfde jaar werden door de NASA twee Mars Exploration Rovers gelanceerd, Spirit en Opportunity.

Is Mars de baanvlak van de aarde?

De hoek van de rotatieas van Mars met zijn baanvlak (de obliquiteit) is 25,19°, bijna gelijk aan die van de Aarde. Het gevolg is dat ook Mars seizoenen kent, hoewel ze op Mars bijna tweemaal zo lang zijn. In het zonnestelsel heeft alleen Mercurius een baan die meer afwijkt van een cirkel.

What is the Klimaat op Mars?

Van alle planeten lijkt het klimaat op Mars het meest op dat van de Aarde, hoewel de seizoenen op Mars vanwege de langere omlooptijd rond de zon ongeveer twee keer zo lang duren als op Aarde. De oppervlaktemperatuur op Mars kan tussen -140 °C (in de poolwinter) tot 20 °C (in de zomer) variëren.

Is de aarde De lichtere planeet van Mars?

Doordat Mars een lichtere planeet is dan de Aarde, is de planetaire differentiatie niet zo lang doorgegaan en bevat de kern van Mars aanzienlijk hogere concentraties lichtere elementen dan de aardkern . Interne opbouw van Mars met van binnen naar buiten de kern, de mantel, en de korst.