Wat is beter zachte of harde tandenborstel?

Wat is beter zachte of harde tandenborstel?

Een zachte reinigt net zo goed als een harde borstel”, legt Kelly uit. “Het nadeel van een harde borstel is dat je er meer kracht mee kunt uitoefenen en daarom de zachte weefsels zoals het tandvlees kunt beschadigen. Bij mensen die dus met veel kracht poetsen, is een zachte tandenborstel al helemaal aan te raden.”

Hoe hard drukken tandenborstel?

De borstel doet het werk al dus je hoeft geen poetsbewegingen te maken. Poets iedere tand/kies gedurende een paar seconden druk niet te hard op de borstel. Door te hard te drukken beschadig je het tandvlees.

Hoe hard drukken elektrische tandenborstel?

Zet de elektrische tandenborstel – zonder hard te duwen – in een lichte hoek richting het tandvlees. Afhankelijk van de soort elektrische tandenborstel houd je de borstel een paar seconden op je tand of kies (de borstel maakt zelf de poetsbeweging), of je beweegt mee met een kleine horizontale beweging.

Hoe vaak opzetstuk tandenborstel vervangen?

De meeste tandartsen raden aan om je tandenborstel of opzetborstel om de 90 dagen te vervangen, of eerder als je meer dan twee keer per dag langer dan 2 minuten poetst. Een aantal van de Oral-B opzetborstels bevatten borstelharen die van groen naar geel kleuren wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen.

Welke soort tandenborstel?

De juiste tandenborstel kiezen Heb je een groot gebit dan is een grote tandenborstel handig. Is je mond wat kleiner, kies dan een kleinere tandenborstel. Sommige volwassenen gebruiken zelfs een tandenborstel voor kinderen omdat ze hiermee makkelijker achter hun achterste kiezen kunnen poetsen.

Hoe tandenborstel vasthouden?

Hoe poets je goed je tanden?

  1. Houd je tandenborstel in een hoek van 45 graden naar de tandvleesrand toe.
  2. Beweeg de tandenborstel tijdens het poetsen zachtjes naar voren en naar achteren over de voorkant, de achterkant en de bovenkant (het kauwvlak) van elke tand en kies.

Wat is een goede handtandenborstel?

Curaprox CS 5460 Ultra Soft Tandenborstel Deze zijn mild voor het tandvlees en behoren zeker tot de beste tandenborstel van dit moment. De borstelharen zijn gemaakt van curen filamenten, dit is zacht voor het tandvlees maar rekent wel goed af met tandplak.

Welke tandenborstel met een beugel?

Welke tandenborstel kan ik het beste gebruiken als ik een beugel heb? Gebruik een tandenborstel met een kleine borstelkop en zachte haren (soft of medium). Mag je een vaste beugel poetsen met een elektrische tandenborstel? Ja, dat is geen enkel probleem.

Wat is een zachte borstel?

Wat is het verschil tussen een harde en zachte opzetborstel? De haren van een zachte borstel is namelijk dunner. Je kunt een zachte opzetborstel vaak makkelijker buigen wanneer je borstel tegen je tanden duwt. Er is namelijk minder weerstand tussen de borstel en je tanden.

Wat is een harde borstel?

Harde borstels worden gebruikt na de rosborstel. Een harde borstel zorgt ervoor dat al het vuil wat je losgemaakt hebt met de rosborstel weggepoetst wordt. In tegenstelling tot de rosborstel ga je met de harde borstel met de richting van de haren mee.

Hoe poets je je tanden met blokjes?

Begin met het poesten boven het blokje, onder een hoek van 45° naar het blokje toe. Daarna poets je de blokjes zelf door de borstel loodrecht op de blokjes te plaatsen en met draaiende bewegingen. En nadien poets je het gedeelte van de tand onder de blokjes onder een hoek van 45° en dit weer met draaiende bewegingen.