Wat gebeurt er bij eerste afspraak verloskundige?

Wat gebeurt er bij eerste afspraak verloskundige?

Wat doet de verloskundige tijdens de eerste afspraak? Tijdens de eerste afspraak zal de verloskundige jou veel vragen stellen. Ze heeft informatie nodig over je algemene gezondheid en je medische geschiedenis. Ook heeft ze informatie nodig om de uitgerekende datum te bepalen.

Wie moet je bellen als je weet dat je zwanger bent?

Je zult vooral bezoekjes brengen aan je verloskundige als je zwanger bent, maar voor sommige zaken kan je gewoon, net als buiten de zwangerschap, bij je huisarts terecht: Bij ziektes zoals een keelontsteking of een griepje. Bij ziektes waarvoor je antibiotica kan krijgen voorgeschreven door de huisarts.

Wat testen ze in je bloed als je zwanger bent?

Bij iedere zwangere vindt aan het begin van de zwangerschap bloedonderzoek plaats voor het bepalen van je bloedgroep, de rhesusfactor, irregulaire antistoffen, hepatitis B, lues (syfilis), HIV (aids virus) en je hemoglobine (Hb) gehalte (ijzergehalte) om te zien of je bloedarmoede hebt.

Hoelang duurt intake verloskundige?

Het eerste bezoek aan de verloskundige duurt ongeveer 45-60 minuten. De volgende onderdelen komen doorgaans aan bod tijdens de afspraak: Anamnese. De anamnese is een vraaggesprek waarbij jouw medische geschiedenis en die van je partner centraal staan.

Kan de verloskundige zien hoeveel weken?

Termijnecho. Rond de 10-12 weken krijg je een echo om te bepalen hoe lang je zwanger bent. Dit is een termijnecho. Op basis van deze echo wordt de bevallingsdatum bepaald.

Wat voor gevoel in je buik als je zwanger bent?

De meeste moeders beschrijven het gevoel als vlinders in je buik of een kriebelig gevoel in je buik voelen. Naarmate de zwangerschap vordert worden de bewegingen steeds krachtiger voelbaar. Op een gegeven moment is ook aan de buitenkant van je buik zichtbaar dat je baby zich met de voetjes afzet.

Hoe lang duurt afspraak bij verloskundige?

Hoeveel keer komt de vroedvrouw?

Tot en met dag 5 komt de vroedvrouw elke dag aan huis, na dag 5 kan je bespreken hoeveel zorg er nog nodig is. Na dag 5 krijg je nog 10 huisbezoeken terugbetaald. Nadien kan je de zorg indien nodig nog verlengen op voorschrift van een arts.

Wat vragen ze bij intake verloskundige?

Tijdens het intake gesprek zal je verloskundige veel aan je/jullie vragen. Onder andere over je medische voorgeschiedenis en bijvoorbeeld aangeboren afwijkingen bij je/jullie directe familieleden. Dit om een compleet beeld te krijgen en een risico-inschatting te kunnen maken voor jou en jullie ongeboren kindje.

Is vroedvrouw gratis?

Het ziekenfonds betaalt een flink stuk van de kosten voor een zelfstandig vroedvrouw terug (tot 10 huisbezoeken). Als de vroedvrouw geconventioneerd is dan worden de meeste kosten zelfs 100 % terugbetaald, volgens het derde-betalerssysteem (de vroedvrouw wordt rechtstreeks betaald door het ziekenfonds).