Inhoudsopgave
Wat eet een zee koe?
Zeekoeien zijn gemoedelijke en rustige dieren. Ze dobberen in het water en voeden zich met waterplanten. Ze eten zowel drijvende planten (zoals waterhyacint) aan het wateroppervlak als ook zeegras en wortels van waterplanten op de bodem.
Waar woont de zeekoe?
De zeekoe leeft onderwater en wordt ongeveer drie meter lang. Het guitig uitziende dier leeft in lagunes, rivieren, estuaria en langs de kust. Feitelijk overal waar zijn favoriete maaltje, zeegras, groeit.
Hoe oud kan een lamantijn worden?
Lamantijnen worden gemiddeld zo’n veertig jaar oud. Hun leeftijd kan echter oplopen tot zestig jaar en de doejong kan zelfs de leeftijd bereiken van 75 jaar. Zeekoeien worden gemiddeld tussen de drie à vier meter lang en kunnen een gewicht hebben van 350 tot 600 kg.
Waar zijn zeekoeien?
Het guitig uitziende dier leeft in lagunes, rivieren, estuaria en langs de kust. Feitelijk overal waar zijn favoriete maaltje, zeegras, groeit. De zeekoe is een bijzonder dier die je kunt zien in Florida, maar ook in Belize bijvoorbeeld en op andere plekken in de Cariben.
What is a dugong?
The dugong ( Dugong dugon) is the only herbivorous marine mammal. A single adult dugong can grow up to three meters, weigh up to 500 kilograms and live for 70 years. Dugongs can remain underwater for 3 to 12 minutes while feeding and travelling. They can eat up to 40 kilograms of seagrasses per day.
What are the human activities that threaten dugongs?
Throughout their range, many human activities threaten dugongs due to the nature of the dugong’s life cycle and its reliance on seagrass habitats. Human activities that may threaten dugong populations directly or indirectly include destruction or modification of habitat, coastal development, pollution, fishing activities,…
What do dugongs eat?
What do dugongs eat – are they carnivores, herbivores, or omnivores? Dugongs are considered herbivores because they primarily feed on a diet of seagrass and algae at the bottom of the coastal beds. Less commonly, they will consume invertebrates either as a supplement while foraging for grass or as a replacement when other foods cannot be found.
Where are the ears on a dugong?
Their ears, which lack any external flap, are located on the sides on the head. One of the dugong’s biggest weaknesses is its poor eyesight, but this is made up for with its sharp hearing and olfactory senses. The primary means of communication with other dugongs include chirps, whistles, and barks.