Wat draag je op een chino?

Wat draag je op een chino?

Op je werk kun je de chino-broek als man uitstekend combineren met nette schoenen en een jasje. In je vrije tijd trek je er een shirt of trui boven aan en draag je er mooie sneakers onder voor een sportieve look. Een overhemd staat ook altijd goed bij een chino, zoals je op de vele Instagram-kiekjes kunt zien.

Welke schoenen draag je onder een chino?

Door het semi-formele karakter van chino’s kun je ze met bijna elke soort schoenen dragen. Wat goed onder jeans staat, kun je ook met chino’s dragen. Door het strakke silhouet zal een paar nette schoenen ook niet misstaan. Een stevig paar chukka schoenen staan altijd goed onder een paar chino’s.

Wat draag je op blauwe chino?

De basic blauwe chino combineren Vooral een blauwe kleur kan je eindeloos combineren. Praktisch dus, zo’n blauwe chino. Draag je broek bijvoorbeeld in combinatie met een overhemd met print, een gekleurde polo of een shirt met een gemêleerd effect. Maak je outfit af met semi-nette veterschoenen en een fijne zonnebril.

Waarom heet een chino chino?

De broek werd toen voornamelijk gemaakt voor Britse en Franse leger kostuums. De naam, Chino, is af te leiden van de stof waar hij van gemaakt is, namelijk katoen. Net als de denim broek is deze broek dus vernoemd naar zijn stof. In een korte tijd is de chino heel populair geworden.

Wat betekend chino?

Een chino (uitspraak: tsjieno) is een kledingstuk, meestal een broek, oorspronkelijk gemaakt van kepergeweven katoen (Engels: twill). De broek is populair als casual kleding bij mannen en vrouwen.

Hoe kort mag een korte broek zijn?

Een korte broek hoort net boven de knie te vallen. Een klein stukje over de knie mag ook, maar ons advies is om je knie gewoon zichtbaar te houden. Wat je in ieder geval niet moet doen, is een korte broek dragen die te kort is. Nog erger is een broek die richting het driekwart model gaat.