Wat doet een remblok?

Wat doet een remblok?

Heel simpel: remblokken zorgen ervoor dat een auto vaart kan minderen en tot stilstand komt. Door het rempedaal in te drukken verplaatst zich in de hoofdremcilinder een zuiger. Die oefent druk uit op de remvloeistof in de remleidingen.

Waar is een remblok van gemaakt?

Wat zijn organische remblokken? Een organisch remblok is gemaakt van cellulose achtige materialen, dit is een soort gemalen karton. Het cellulose materiaal wordt bij elkaar gehouden door een bindmiddel op basis van fenol. Dit zorgt voor een hitte-bestendige hars welke harder wordt onder hogere temperaturen.

Hoe nieuwe remblokken inremmen?

Dit doe je heel eenvoudig door te versnellen tot zo’n 30 km/u en daarna stevig te remmen tot je stapvoets rijdt. Herhaal dit 20 keer. Zo geef je de remblokken en –schijven goed de kans om naar elkaar te kunnen vormen en optimaal te kunnen remmen.

Hoe lang gaat een remblok mee?

Doorsnee remblokjes gaan tussen de 30.000 en 50.000 kilometer mee. Maar er wordt aangeraden om dit te controleren na 15.000 kilometer. Remschijven daarentegen hebben een langere levensduur. Door de bank genomen kunnen de remschijven pas verslijten na 110.000 kilometer, maar dat is uiteraard geen geschreven wet.

Heeft een trommelrem remblokken?

Onderhoud van schijf en trommelremmen: Bij schijfremmen is het gemakkelijker de remblokken te vervangen dan bij trommelremmen de remschoenen. Omdat bij schijfremmen alles open is wordt er ook veel minder remstof en vuil vast gehouden. Het vuil verdwijnt tijdens het remmen in de buitenlucht.

Hoe kan ik zien of mijn remschijven op zijn?

Andere mogelijke tekenen van versleten remschijven zijn, tijdens het remmen:

  • Piepend of krassend geluid.
  • Trillend of kloppend gevoel in het stuur.
  • Een langere remafstand.
  • Je kunt het rempedaal abnormaal ver intrappen.

Wat zit er in remblokken?

De bestanddelen van een remblok Een remblok bestaat uit een stalen plaat waarop een laag frictiemateriaal zit. De stalen plaat zorgt voor de bevestiging van het remblok in de remklauw. De afmeting en vorm vorm van deze plaat kan in principe voor elk model voertuig verschillen.

Waar is remschijf van gemaakt?

Afhankelijk van het voertuigtype en het toepassingsgebied, kunnen remschijven gemaakt zijn van grijs gietijzer, roestvrij staal, koolstof of keramiek. De meeste remschijven worden gemaakt van grijs gietijzer, waarvan de eigenschappen verbeterd zijn door de toevoeging van uiteenlopende stoffen.