Wat betekent Bob status?

Wat betekent Bob status?

Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) Dit moet volgens een erkende en gecontroleerde werkwijze. Het gaat hier bijvoorbeeld om kazen die men maakt in een bepaald gebied of die men maakt met melk van een lokaal dierenras uit het geografische gebied.

Wat betekend BGA?

De Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) geeft aan dat ten minste één van de stadia van productie, verwerking of bereiding plaatsvindt in een bepaald gebied. Wel moet er een verband zijn tussen hoe bekend het product is en het bepaalde gebied.

Hoeveel Belgische producten werden er geregistreerd met het BGA label?

In België hebben 11 producten dit label verkregen, 5 zijn aangevraagd.

Wat betekent beschermde oorsprongsbenaming?

Producten die het keurmerk van de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) dragen moeten geproduceerd, verwerkt en bereid worden binnen een bepaald gebied volgens een erkende en gecontroleerde werkwijze.

Waar komt de naam Bob vandaan?

Bob is een jongensnaam die een verkorting is van Robert, waarschijnlijk ontstaan vanuit de kindertaal. Robert betekent ‘schitterend door roem’. Het is een Germaanse naam die bestaat uit de stammen ‘rod’, ‘roem’, en ‘bert’ of ‘brecht’, wat ‘glanzend, stralend, schitterend’ betekent.

Wat betekent Bob wijn?

Een wijn kan beschermd worden als beschermde oorsprongsbenaming (BOB) of als beschermde geografische aanduiding (BGA). Het verband tussen de wijn en zijn geografische oorsprong is groter bij een BOB dan bij een BGA.

Wat is het verschil tussen een BOB label en een BGA label?

BOB – Beschermde oorsprongsbenaming (levensmiddelen en wijn) BGA – Beschermde geografische aanduiding (levensmiddelen en wijn) GA – Geografische aanduiding (gedistilleerde dranken en gearomatiseerde wijnen).

Welke Belgische streekproducten kregen al Europese erkenning?

Het bakken mag wel op een andere plaats gebeuren. Sindsdien kregen nog zes andere Vlaamse streekproducten een BGA-label: het Brussels grondwitloof (2008), de Gentse azalea (2010), de Poperingse hopscheuten (2013), het Lierse vlaaike (2013), het potjesvlees uit de Westhoek (2015) en de Vlaamse laurier (2015).

Wat is een beschermd product?

Streekproducten (landbouwproducten of levensmiddelen) kunt u in de Europese Unie beschermen als Gegarandeerd Traditionele Specialiteit (GTS), als Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) of als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Streekproducten zijn bijvoorbeeld Gorgonzola, Ardenner ham en Mozzarella.

Welke type bescherming heeft Italiaanse gorgonzola?

De enige echte gorgonzola Hier huist het consortium dat is opgericht om de ‘handelsnaam’ gorgonzola te beschermen. Gorgonzola uit dit gebied, bereid volgens traditionele methode, draagt het Italiaanse keurmerk DOP – Denominazione di Origine Protetta.

Waarom Robert Bob?

Bob is afgeleid van de naam Robrecht = Robert. Rijmende namen waren populair in de Middeleeuwen, dus Richard werd Rick, Hick of Dick, William werd Will, Gill of Bill, en Robert werd Rob, Hob, Dob, Nob of Bob. Het wordt ‘rhyming slang’ genoemd.

Wie is de Bob app?

Bob Bepaler is een nieuwe applicatie van Veilig Verkeer Nederland en Volkswagen, waarmee je kunt bepalen wie vanavond de Bob is. De Bob maakt kans om allerlei prijzen te winnen, zoals een ballonvaart, Pathé-jaarabonnement en een avond uit met een Porsche Cayenne limousine.