Wat betekent Bangkok?

Wat betekent Bangkok?

Letterlijk komt de naam Bangkok waarschijnlijk van (fonetisch) Baang-kok (บางกอก) wat betekent een stuk land aan de rivier met olijfbomen. De naam Bangkok wordt buiten Thailand algemeen gebruikt voor de aanduiding van de hoofdstad, maar niet door de Thais. Deze spreken eigenlijk uitsluitend over Krung-Thep.

Welke klimaten heeft Thailand?

Thailand heeft een tropisch klimaat die onder te verdelen zijn in drie categorieën. Het zuiden van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat, de noordelijke helft van Thailand heeft een tropisch savanneklimaat. Sommige kleine gebieden vallen net onder de classificatie tropisch regenwoudklimaat.

Hoe veilig is Bangkok?

Over het algemeen is Thailand een veilig land, zowel voor de lokale bevolking als voor toeristen. Je kunt er zeker van zijn dat het in Bangkok en de rest van het land over het algemeen veilig is omdat criminaliteit hier lager ligt dan gemiddeld.

Hoe warm is het in november Thailand?

Klimaatcijfers

maximum temperatuur water temperatuur
oktober 31℃ 29℃
november 31℃ 29℃
december 30℃ 28℃
0-5 mm = NIHIL | 6-30 mm = | 31-60 mm = | 61-100 mm = | 101-200 mm = | meer dan 200 mm =

Hoe is het weer in december in Thailand?

Perfecte weersomstandigheden in de maand december met een lekker zonnetje, weinig regenval en strakblauwe luchten. De temperaturen in dit koele seizoen liggen overdag rond de 30 graden Celsius. Maar houd er rekening mee dat het, met name, in het noorden van Thailand behoorlijk fris kan worden wanneer de zon onder gaat.

Hoeveel letters zijn er in de echte naam van Bangkok?

De officiële Thaise aanduiding voor Bangkok bestaat uit een lange zin van 16 woorden en 152 getranscribeerde letters die vermeld wordt in het Guinness Book of Records en die een lofzang op de stad behelsd: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Bangkok Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom …