Was Servie neutraal in de Eerste Wereldoorlog?

Was Servie neutraal in de Eerste Wereldoorlog?

Het begon na een paar maanden alweer een offensief om Servië te bevrijden (in september 1916 bij de berg Kajmakčalan). Het trok samen met de geallieerden in 1917 weer verder om Servië uiteindelijk in 1918 te bevrijden.

Welke Europese gebieden behoorden tot het Turks Ottomaanse Rijk?

Met de verovering van Constantinopel in 1453 en de val van het Oost-Romeinse of Byzantijnse Rijk, kwam het Ottomaanse Rijk in een nieuwe fase. Latere militaire expedities leidden tot de annexatie van Servië en de Peloponnesos in 1459, Bosnië en Herzegovina in 1464, Euboea in 1470 en het noorden van Albanië in 1479.

Hoe heet de periode van vernieuwing in Europa die duurde van 1500 tot 1700?

De Vroegmoderne Tijd (ca. 1450-1800) is een specifiek door historici vastgesteld tijdvak dat ook wel eens aangeduid wordt als de Nieuwe Tijd of als ancien régime. Deze historische periode begon omstreeks het einde van de middeleeuwen en duurde tot de moderne tijd, die rond 1800 begon.

Hoe oud is terrorisme?

Hoewel het begrip terrorist pas in de achttiende eeuw in gebruik kwam, is het verschijnsel terrorisme al heel oud. Vroege voorbeelden van terroristen treffen we al aan in de Oudheid cq. Grieks-Romeinse Tijd. Zo zou de moord op Julius Caesar (100-44 v.

Welke landen bleven neutraal in de Eerste Wereldoorlog?

Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) waren elf landen neutraal: Argentinië, Chili, Denemarken, Ethiopië, Mexico, Nederland, Noorwegen, Spanje, Venezuela, Zweden en Zwitserland. De rest van de wereld, toen 34 staten, was met elkaar in oorlog.

Welke landen kwamen in 1973 bij de EU?

Denemarken, Ierland en het Verenigd Koninkrijk treden op 1 januari 1973 toe tot de Europese Gemeenschappen, waardoor het aantal lidstaten stijgt tot negen.

Wat is terroristisch oogmerk?

Het verhoogde strafmaximum is alleen van toepassing als bewezen kan worden dat het misdrijf is begaan met een ’terroristisch oogmerk’. Dat wil zeggen het oogmerk om de bevolking van een land vrees aan te jagen, dan wel een overheid of internationale organisatie te dwingen iets te doen, niet te doen of te dulden.