Was polio vaccinatie verplicht in Nederland?

Was polio vaccinatie verplicht in Nederland?

“Het poliovaccin voor baby’s en kinderen werd eind jaren 60 verplicht in ons land”, zegt Corinne Vandermeulen, vaccinologe bij de KU Leuven. “Bij kinderen met polio zag men in 1 op de 200 gevallen een ernstige verlamming die een impact had op de kwaliteit van het leven.

Hoe snel werkt Gardasil 9?

Er werd gekeken naar de ontwikkeling van antilichamen één maand na de derde dosis en daaruit bleek dat meisjes die waren gevaccineerd met Gardasil 9 in vergelijkbare mate tegen de typen 6, 11, 16 en 18 waren beschermd als meisjes die waren gevaccineerd met Gardasil.

Wat is het poliovirus?

Poliomyelitis is ook bekend als kinderverlamming. Polio wordt veroorzaakt door drie typen poliovirussen. Het virus wordt van mens op mens overgedragen door besmet voedsel, besmette ontlasting of besmet water of door kleine druppeltjes in de lucht. De infectie kan leiden tot verlammingen.

Hoe lang werkt Gardasil?

Gardasil 9 beschermt niet tegen elk type van het humaan papillomavirus. Daarom dient men geschikte voorzorgen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen te blijven nemen. gebruik van preventieve en beschermende maatregelen op te volgen. De beschermingsduur is nog niet bekend.

Hoeveel tijd tussen 1e en 2e vaccinatie HPV?

De HPV-vaccinaties dienen zoveel mogelijk gegeven te worden volgens een voorgeschreven schema. Onder de 15 jaar krijg je dan een half jaar na de eerste vaccinatie de tweede. Ben je 15 jaar of ouder, dan krijg je een maand na de eerste vaccinatie de tweede, en 5 maanden daarna een derde vaccinatie.

Welke inentingen zijn verplicht in Nederland?

In Nederland bestaat geen vaccinatieplicht. In tegenstelling tot veel andere landen is in ons land niemand wettelijk verplicht zichzelf of zijn baby (of kind) te laten vaccineren tegen welke ziekte dan ook.

Wat is gewenste vaccinatiegraad?

Hierbij roeren zowel voor- als tegenstanders van vaccinatie zich. De daling betekent dat de vaccinatiegraad voor mazelen in Nederland inmiddels onder de door de WHO gewenste minimale vaccinatiegraad van 95% ligt (voor andere ziekten is geen ondergrens bepaald). Dit geldt ook voor landen om ons heen.

Wat gebeurt er als je kind niet vaccineert?

Wat zijn de gevolgen en de risico’s als een ouder zijn kind niet laat inenten? Zolang landelijk de vaccinatiegraad meer dan 95% is, zal een kind waarschijnlijk niet ziek worden. Maar de tendens is dat die vaccinatiegraad lager wordt. Daarmee wordt de kans groter dat een kind met deze ziekten besmet raakt.

Welke vaccinaties zijn verplicht in buitenland?

Voor veel landen in Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, rond de Middellandse Zee en Oost-Europa zijn vaccinaties verplicht of aanbevolen. In deze landen komen infectieziekten voor, zoals hepatitis A, buiktyfus en gele koorts. Op de website van de GGD kunt u per land opzoeken welke vaccinaties nodig zijn.

Waar is vaccinatiegraad laag?

Allereerst brengen de wijkcijfers wat nuance aan. Het Zeeuwse Reimerswaal is één van de gemeenten met een vrij lage vaccinatiegraad, maar de verschillen tussen de verschillende dorpen zijn groot: van 31 procent in Oostdijk, een nieuw dorp met jonge inwoners, tot 74 procent in Hansweert.

Hoeveel mensen weigeren vaccinatie in Nederland?

4% wil zich niet laten vaccineren. Onder de deelnemers die al een basisvaccinatie hebben gehad of die nog willen nemen is de bereidheid voor een boostervaccinatie gelijk gebleven met 94%. 88% heeft de boostervaccinatie gekregen, 2% twijfelt nog en 3% van de deelnemers wil geen booster.