Waarom zijn apps verslavend?
Ten eerste worden smartphones in Silicon Valley opzettelijk en openlijk ontworpen om ons er zo verslaafd mogelijk aan te maken. Heel veel apps hebben namelijk geen budget om (veel) te adverteren, dus moeten gebruikers er uit zichzelf wel regelmatig naar terugkeren.
Waarom geen gsm op school?
Verbieden heeft een averechts effect Uit onderzoek blijkt dat wanneer docenten hun leerlingen bepaalde dingen verbieden, dit een averechts effect heeft. Leerlingen zijn zich aan het ontwikkelen, en op weg naar volwassenheid en autonomie nemen zij minder gemakkelijk de opgelegde regels van de docent aan.
Wat zijn de gevolgen van drugs bij jongeren?
Jongeren lopen extra risico door gebruik van drugs omdat hun lichaam en hersenfuncties nog niet volgroeid zijn. Middelengebruik op jonge leeftijd kan op korte termijn leiden tot gedragsproblemen en concentratiestoornissen, en op de lange termijn tot depressie, verslaving en andere gezondheidsschade.
Waar kan je hulp krijgen bij een verslaving?
Hulp bij verslaving heeft veel verschillende vormen….Dit zijn een aantal voorbeelden waar iemand zelfhulp via het internet kan krijgen:
- jellinek.nl.
- tactus.nl.
- novadic-kentron.nl.
- brijder.nl.
- minderdrinken.nl.
- cannabisdebaas.nl.
- cannabisenik.nl.
- ask-terwille.nl.
Welke drugs wordt er door jongeren gebruikt?
Middelengebruik door schoolgaande jongeren van 12-16 jaar Van de 12- t/m 16-jarige scholieren heeft 47 procent weleens alcohol gedronken, 17 procent heeft weleens gerookt, 10 procent heeft weleens cannabis gebruikt en 2 procent heeft ervaring met XTC.
Waarom zijn smartphones verslavend?
Het smartphonegebruik kan daarnaast ook problemen opleveren op school, op het werk of met familie of vrienden. Verslaafden liegen ook vaak wanneer anderen ze vragen naar het overmatig gebruiken van het apparaat, terwijl het ook gebruikt kan worden om weg te vluchten in de virtuele wereld, weg van je eigen leven.