Waarom vliegwiel afdraaien?

Waarom vliegwiel afdraaien?

Re: vliegwiel afdraaien en balanceren Een afgedraaid vliegwiel verandert niet wat aan je koppel. ’t Enige is dat je motor sneller toeren maakt, doordat er minder gewicht in beweging hoeft te worden gebracht. Het nadeel is dat de motor ook sneller weer in toeren daalt. Bijvoorbeeld als je een heuveltje op rijdt…

Hoe herken je versleten vliegwiel?

Wanneer het vliegwiel defect is of slecht functioneert, kunnen de volgende symptomen optreden: De auto schokt bij het optrekken. Een trillende auto of schuddende auto bij stationair toerental. Een trillend koppelingspedaal.

Waarom 2 massa vliegwiel?

Dubbel massa vliegwiel: Het voordeel van dit vliegwiel ten opzichte van een enkel vliegwiel is, dat dit vliegwiel nog meer kleine trillingen dempt. Ook worden bijgeluiden die normaal gesproken door trillingen tussen de motor en versnellingsbak ontstaan vermindert.

Kan je rijden met een kapotte vliegwiel?

Doorrijden met kapotte massa vliegwiel Rij absoluut niet door met een kapot vliegwiel. Het kan namelijk gebeuren dat het schakelen plotseling niet meer mogelijk is, opeens, terwijl u rijdt. Zorg dus dat u naar een versnellingsbak specialist gaat voor een controle en eventuele reparatie of vervanging.

Wat doet een lichter vliegwiel?

Een lichtgewicht vliegwiel zal niet voor meer koppel of vermogen zorgen. Het zorgt ervoor dat de motor makkelijker door de toeren gaat. Aangenaam gevolg is dat eerder het toerengebied met het hoogste koppel en pk bereikt wordt. Het verbetert de acceleratie.

Waarom vliegwiel auto?

Een vliegwiel helpt mee om de motor van de auto soepel te laten ronddraaien. Naast een regelmatig draaiende motor, voorkomt een vliegwiel mechanische slijtage aan de koppeling, versnellingsbak, aandrijfassen en wielen. Verder is het vliegwiel ook de drager van de starterkrans.

Hoeveel km gaat een vliegwiel mee?

We zien het vaak; het OEM-vliegwiel gaat ongeveer 200.000 Km mee, maar het vervangende exemplaar niet; die haalt misschien 100.000 Km.

Hoe lang gaat een dubbel massa vliegwiel mee?

Hoe controleer je een dubbel massa vliegwiel?

Visuele controle van het dubbelmassavliegwiel Kijk goed naar het vliegwiel tijdens de visuele inspectie. Als u verkleurde vlekken op het wrijvingsvlak van het secundaire vliegwiel ontdekt (zie pijl A), zijn dit een duidelijke indicaties van een oververhitte of overbelaste DMF.

Wat kost een vliegwiel?

Uitgaande van circa 5-6 uur en een uurtarief van circa 80 euro, bedragen de totale kosten voor het wisselen van de dubbelmassavliegwiel circa 550 à 900 euro.

Waar zit het vliegwiel in een auto?

Het vliegwiel zit gemonteerd tussen de krukas van de motor en de versnellingsbak. Op het vliegwiel zitten de drukgroep met de koppelingsplaat gemonteerd. Steeds meer auto’s krijgen een 2 massavliegwiel of tweedelig vliegwiel. Dit heeft als resultaat dat trillingen vanuit de motor sterk verminderd worden.