Waarom steunkousen tot aan de lies?

Waarom steunkousen tot aan de lies?

Hierdoor blijven uw benen dun en krijgt u geen gezwollen enkels, kuiten en bovenbenen. Daarbij komt dat door de verbeterde bloedsomloop meer zuurstof wordt aangevoerd naar de benen tijdens lang zitten en staan. Daardoor voelen uw benen fitter en het gevoel van zware, vermoeide benen zal drastisch afnemen.

Waarom steunkousen bij ouderen?

Door met een steunkous van buitenaf druk op het been uit te oefenen sluiten de kleppen beter, wordt uw bloedsomloop gestimuleerd en wordt de afvoer van bloed en lymfevocht bevorderd. Steunkousen kunnen de oorzaak van uw klachten niet wegnemen, maar uw klachten wel verminderen tijdens het dragen.

Wat is het verschil tussen steunkousen en therapeutische elastische kousen?

Therapeutisch elastische kousen (TEK) wordt voorgeschreven door de arts om klachten te verhelpen. Ze zijn steviger en geven beter en gerichter druk dan steunkousen. Therapeutisch elastische kousen geven de meeste druk net boven de enkel en die neemt naar boven gelijkmatig af.

Hebben steunkousen nut?

Wat is de gemiddelde gebruiksduur van steunkousen?

De gemiddelde gebruiksduur van steunkousen is een jaar. Oude steunkousen hebben door veelvuldig dragen een groot deel van hun druk verloren en daarmee hun therapeutische waarde. Nieuwe steunkousen voelen strakker aan om het been, omdat ze optimaal op druk zijn. De werking is dan weer gegarandeerd.

Hoe kan je steunkousen verdelen?

Trek bij het aantrekken niet te hard aan de steunkous en verdeel deze goed over het been. Voor het glad strijken en het verdelen zijn speciale kousenhandschoenen bij ons verkrijgbaar. Ben je ondanks deze maatregel nog steeds van mening dat de steunkousen te lang zijn, maak dan een afspraak met ons.

Waarom hebben aderen steunkousen nodig?

Ja, juist als het warm weer is hebben je aderen de steun van je steunkousen extra hard nodig. Door de warmte verwijden de beenvaten zich, waardoor een goede bloedafvoer richting het hart moeilijk wordt. Er kan meer vocht uit de aderen treden en je enkels en benen zullen zonder de steun van de kousen veel dikker worden.

Waarom plooien in een steunkous?

Als je de bovenrand van de steunkous omslaat, wordt de druk op die plaats sterk verhoogd. Dit is ook waarom er nooit plooien in een steunkous op het been mogen zitten; deze dien je glad te strijken. Vaak zijn steunkousen niet te lang, maar worden ze te hoog opgetrokken.