Waarom maken mijn ruitenwissers herrie?

Waarom maken mijn ruitenwissers herrie?

Hoe kan een piepende ruitenwisser ontstaan? Door vervuilingen, die zich in de loop der tijd aan de ruitenwisserbladen en de autoruit hechten, kan meer wrijving ontstaan tussen het wisserblad en het glas van de autoruit. De verhoogde wrijving kan dan het vervelende piepende geluid van uw ruitenwisser veroorzaken.

Hoe ruitenwissers afstellen?

Om de afstelling bij de motor goed te krijgen, draai je het moertje van het asje van de motor los, en duw je het armpje los, zodat het niet meer meedraait met de motor. Vervolgens laat je het motortje ronddraaien door je ruitenwisser aan en weer uit te zetten. De motor zal nu in de juiste rustpositie staan.

Hoe zie je dat ruitenwissers versleten zijn?

Hou daarbij rekening met het geluid en de werking van uw ruitenwissers.

  1. Ongewiste zones duiden op onvoldoende druk op uw ruitenwissers.
  2. Strepen wijzen op beschadigd of versleten rubber van uw ruitenwissers.
  3. Een piepend of slepend geluid vertelt u dat het rubber van uw ruitenwissers is uitgedroogd.

Hoe vaak moet je ruitenwissers vervangen?

Realiseer dat ruitenwissers niet alleen slijten door het gebruik, maar ook verouderen door UV-straling, vervormen door hitte en door koude minder flexibel worden. Bosch raadt aan eenmaal per jaar de wissers te vervangen. Onder zwaardere omstandigheden zelfs eenmaal per zes maanden.

Hoe ruitenwisser afstellen?

Om de hoek van de ruitenwisser goed af te stellen, moet u de ruitenwisserbladen over de ruitenwisserarm draaien. Wees hierbij zeer voorzichtig, want het materiaal is flexibel en kan gemakkelijk breken als er te veel kracht op wordt uitgeoefend of als het te veel wordt verdraaid.

Wat kost een nieuwe ruitenwisser?

Waar laat ik het maken en wat kost dat? Bij een onderhoudsbeurt komt het vrij vaak voor dat de ruitenwissers vervangen worden. Maar het vervangen is een klusje dat je ook makkelijk zelf kunt doen. Voor een doorsnee auto betaal je voor een set ruitenwissers van een gerenommeerd merk tussen de € 25 en € 40.

Waar kan ik mijn ruitenwissers laten vervangen?

Zijn uw ruitenwissers aan vervanging toe? Kom langs bij een Carglass® service center bij u in de buurt om ze te laten vervangen door spinternieuwe Bosch-exemplaren. Koopt u ruitenwissers bij Carglass® dan monteren we deze gratis voor u – afspraak niet nodig.