Waarom is een bijenhotel goed?

Waarom is een bijenhotel goed?

Waarom een bijenhotel? Vandaag de dag hebben bijen het moeilijk in een wereld waar minder nectarplanten te vinden zijn. Door een bijenhotel op te hangen, help je de bijen om eitjes te kunnen leggen. Een bijenhotel is voorzien van allerlei buizen waar de eitjes in worden gelegd.

Waarom dennenappels in bijenhotel?

Dennenappels, houtblokjes en gaten in plankjes. Dat ziet er leuk uit, maar bijen, vlinders en andere insecten heeft het geen functie. Dennenappels, houtblokjes en gaten in plankjes. Dat ziet er leuk uit, maar bijen, vlinders en andere insecten heeft het geen functie.

Wat is een goed bijenhotel?

De gangen moeten glad zijn van binnen. Het gebruikte hout kan daarom het beste hard zijn. Bovendien is dat veel minder gevoelig voor intrekkend vocht. De gaten zitten bij voorkeur dwars op de ‘draad’ (=vezelrichting) zo ontstaan er minder snel scheuren in het hout die de gangen onbruikbaar maken.

Hoe lang gaat een bijenhotel mee?

Voor het maken van de constructie van je hotel heb je niet meer nodig dan een paar (oude) planken. Je kunt hiervoor prima resthout gebruiken of planken van een oude pallet. Een bijenhotel gaat over het algemeen 2-5 jaar mee, daarna vliegen bijen in veel gevallen je hotel voorbij.

Wat doe je in een Vlinderhotel?

Vul het kastje met wat dorre blaadjes en takjes wordt het een waar hotel voor vlinders. Zorg voor een voedselrijke omgeving met veel inheemse bloemen van het vroege voorjaar tot de nazomer. U kunt het kastje verven, liefst wel met milieuvriendelijke verf. Schoonmaken van het kastje is niet echt nodig.

Wat trekt een insectenhotel aan?

Insectenhotels trekken insecten aan die natuurlijke vijanden zijn van bijvoorbeeld de rups, huisvlieg en bladluis; dieren die je liever niet in je tuin hebt. Laat dat insectenhotel maar komen dus! Een insectenhuis is een broedplaats voor insecten en daardoor help je de insectenpopulatie groeien.