Waarom gebruik je XML?

Waarom gebruik je XML?

Het XML-formaat wordt gebruikt om gegevens op te slaan (zoals in het OpenDocument-formaat) en om gegevens over het internet te versturen. XML is een vereenvoudigde vorm van Standard Generalized Markup Language (SGML), een complexe standaard om de structuur van documenten vast te leggen.

Hoe kan ik een XML-bestand openen?

Een XML-bestand openen om de gegevens die het bevat te importeren

  1. Klik op Bestand > Openen.
  2. Klik in het dialoogvenster Openen op het station, de map of de internetlocatie met het bestand dat u wilt openen. .
  3. Selecteer het bestand en klik op Openen.

Wat is het verschil tussen XML en UBL?

UBL (Universal Business Language) is het standaard formaat voor elektronisch factureren. Het is een XML bestand die speciaal is uitgedacht voor facturen. Een e-factuur is géén PDF-bestand. Een UBL factuur maakt het mogelijk om factuurdata van boekhoudpakket A naar boekhoudpakket B te sturen.

Kan XML bestand niet openen?

Zoek het XML-bestand dat je wilt openen. XML-bestanden zijn gewone tekstbestanden (zonder opmaak), dus kun je ze in elke teksteditor openen om ze te lezen. Klik met de rechtermuisknop op het XML-bestand en selecteer “Openen met.” Hiermee wordt een lijst met programma’s getoond waarmee het bestand kan worden geopend.

Hoe open je XAF bestand?

Afhankelijk van uw besturingssysteem, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand XAF, selecteert u “Openen met” en selecteert u Affirm Transcript Editor Affirm Transcript Editor of een vergelijkbaar softwareprogramma uit de geïnstalleerde programma’s op uw pc.

Hoe XML omzetten naar Excel?

Als u een Excel met eenMicrosoft 365-abonnement gebruikt, klikt u op Gegevens >Gegevens > Gegevens downloaden uit bestand > uit XML. Als u Excel 2016 of eerder gebruikt, klikt u op Gegevens > Uit een andere bron > Van XML-gegevensimport.

Hoe XML-bestand aanpassen?

Met de XML-editor kunt u rechtstreeks XML-bestanden bewerken. U kunt verschillende views gebruiken om uw bestanden te bewerken. View Bron: u kunt handmatig elementen en kenmerken invoegen, bewerken en wissen in de view Bron van de XML-editor.

Hoe maak je een UBL factuur?

Hoe maak ik een UBL factuur? Een UBL factuur maken kan niet in Word of Excel. Hier heeft u een facturatiepakket, zoals WeFact voor nodig. Maakt u een factuur in WeFact dan wordt er automatisch een mooie leesbare PDF gegenereerd maar ook een UBL bestand.