Inhoudsopgave
Waarom Drukfilter?
De druk die dit filter aankan is een ander onderdeel waar we de drukfilter steeds vaker in terug zien. Dit is met name van belang wanneer er een vijver wordt gemaakt met een beekloop of een waterval. Wanneer er een hoogteverschil moet worden overbrugd is een drukfilter een absolute aanrader.
Hoe werkt een Doorstroomfilter?
Een doorstroomfilter wordt aan de rand van de vijver boven het waterniveau geplaatst. De vijverpomp die in het water ligt verplaatst het water naar het doorstroomfilter. Het water stroomt door het filter en daarna terug de vijver in. De uitgang van het filter moet dus hoger dan de vijver(rand) geplaatst worden.
Welke filter is beste voor Koi vijver?
Als voorfilter raden wij een goed zeefbochtfilter,of een drum (trommelfilter) aan. Deze zijn groot en kunnen het vele vuil van Koi goed verwerken. Als Biologisch filter is een beadfilter een goede oplossing al wordt er momenteel ook vaak met een enkel bewegend bed kamer gewerkt.
Wat is de beste Drukfilter?
1: Hozelock Bioforce Revolution drukfilters Als je écht een goed drukfilter wilt, zijn de Bioforce drukfilters van Hozelock een hele goede keuze.
Wat voor filter in vijver?
In een vijver zonder vissen kun je toe met een capaciteit die gelijk is aan de inhoud van de vijver. In een vijver van 10.000 liter, zonder vissen, zou een filter met een capaciteit van 10.000 liter dus volstaan. Wil je echter vissen gaan houden dan moet je rekenen op een dubbele capaciteit, dus 20.000 liter.
Waarom vijverfilter?
De vijverfilter heeft de functie om grof vuil in de vijver op te vangen, daarna de schadelijke stoffen als ammonium, en nitriet om te zetten door middel van bacterien naar onschadelijke stoffen.
Hoe lang gaat een vijverfilter mee?
Vervangen van filtersponzen Wij adviseren onze klanten om de sponzen van uw vijverfilter elke 2 a 3 jaar te vervangen. Na deze tijd kan het zo zijn dat gebruikte filter sponzen verzadigd zijn en niet meer optimaal functioneren.
Hoe vijverfilter reinigen?
Maak deze matten 1 of 2 keer per jaar schoon. Doe dit wel voorzichtig en het liefst met vijverwater, zodat de bacteriën het minst beschadigd raken. Zorg ervoor dat de matten nat blijven. De beste periode om het vijverfilter schoon te maken is na de herfst, omdat in deze tijd het meeste vuil in de vijver terecht komt.